Första hjälpen och hälsovård

Första hjälpen och hälsovårdsverksamhet

Första hjälpen och hälsovårdsverksamheten är mycket omfattande inom Finlands Röda Kors. Kanske det är något som intresserar dig och skulle kunna tänka dig att ge lite av din tid till verksamheten?

Ta på dig första hjälpen-västen!

Inom Österbottens svenska distrikt finns det flera aktiva första hjälpen-grupper. 

Bli frivillig i en av Röda Korsets första hjälpen-grupper du också! Du får en givande hobby och nya vänner. Du lär dig hjälpa dig själv och andra. Du behöver inte ha kunskaper i första hjälpen på förhand. I Röda Korset är du med och utvecklar hjälpberedskapen på din hemort och deltar samtidigt i en världsomfattande organisationsverksamhet.

Första hjälpen-gruppen samlas regelbundet för att lära sig nytt och öva upp sina kunskaper i första hjälpen. När du förkovrat dina kunskaper får du delta i intressanta händelser och evenemang som första hjälpen-jour vid idrottsevenemang, danstillställningar, konserter och andra stora tillställningar.

Kom med och främja hälsa! 

En av Finlands Röda Kors viktigaste principer är att människor ska bry sig om sin egen och sina medmänniskors hälsa. Vi organiserar verksamhet, utbildar och kör kampanjer som berör ämnet.   

Kontakta:
Johanna Sundén, vikarierande beredskapschef
Telefon: +358 40 543 4383
e-post: johanna.sunden (at) redcross.fi