Otto Kari

Otto Kari

Kandiderar till fullmärtiges ordförande

Fullmäktige ska hålla sig aktuellt, så aktuella ämnen inverkar på temat för höstmötet, som behandlar humanitära frågor. Jag ser dock två tydliga helheter. Den första är de humanitära effekterna av coronapandemin. För det andra förtjänar diskussionen om effekterna av digitaliseringen och andra förändringsfaktorer på vår frivilligorganisation en fortsättning. De medlemmar som väljs in i fullmäktige har möjlighet att föreslå teman och statsmaktens representanter möjlighet att erbjuda sin expertis inom dessa.

  • Vilka humanitära frågor borde fullmäktige enligt din mening behandla?

 

  • Vilket eget kunnande skulle du tillföra i fullmäktiges arbete?
    Åren som vice ordförande för organisationen och ordförande för revisionsutskottet innebär att jag känner väl till vår organisations beslutsfattande och verksamhet samt de ramar som ekonomin och stadgarna sätter. Dessa skapar förutsättningar för en trovärdig tillsynsroll. Att representera organisationen i hemlandet och internationellt har gett mig omfattande nätverk, men även insikt i humanitära frågor och utveckling av organisationsverksamheten. Attityden är viktigast: man utför uppgifterna helhjärtat, utan att räkna timmar.

 

  • 3. Vilken roll ser du som fullmäktiges mest centrala?
    Fullmäktige har tre huvudansvar: ÖVERVAKA att vi gör rätt saker, KRÄVA att vi gör dem på rätt sätt och FÖRESTÄLLA SIG framtiden, för att vi framöver ska vara den mest pålitliga biståndsorganisationen. Det viktigaste arbetsredskapet är diskussion. Det är skäl att fortsätta de senaste årens positiva utveckling med att öka diskussionerna och lägga till grupparbeten under fullmäktiges sammanträden. Uppföljning av organisationens beslutsfattande och sociala frågor är därmed en viktig del av fullmäktigemedlemmarnas roll mellan sammanträdena.