Åbolands distrikt - Turunmaan piiri

"Under veckan mot rasism den 18-24.3 2019 uppmärksammar distriktet en person eller gemenskap som aktivt främjat likabehandling i Åboland. Skicka ditt förslag med motivering till Andrea Södergård, andrea.sodergard@redcross.fi."
"Från Bingo till Bangladesh - Läs vår ÅU-bilaga, den finns under Publikationer!"
"Kom och bekanta dig med Röda Korsets 140-årsutställning på distriktskansliet. Denna bild har tagits på Dalsbruks torg 1992."
Distriktsbyråns öppethållningstider: Måndag - torsdag 10 - 15, på fredagar stängt.
Telefon: 
020 701 2500
E-post: 
aboland@redcross.fi

 

Kom med!

 
Känner du dej hjälplös inför alla kriser och katastrofer i världen? Har de tragiska händelserna i Åboland berört dej?  Kom med i en global rörelse med mer än 17 miljoner frivilliga som gör en insats för sin medmänniska. Hitta ditt sätt att hjälpa!

Bli medlem

Röda Korsets medlemskap är ett lätt sätt att vara med och hjälpa och är ett ställningstagande för humanitära värderingar. Ju fler vi är desto bättre hörs vi! Bli medlem här!

Anmäl dig som frivillig

Kolla vilket sätt att hjälpa passar just dig och anmäl dig nu.

Bidra nu

Bli månadsgivare, eller ge ett bidrag.
 

Ladda ner för dig själv första hjälpen anvisningar för vintern

Du hittar dem här.
 

Hjälpare nära dig!

 
 
 

Nyheter

Foto: ICRC
Fotograf: Foto: ICRC

Finlands Röda Kors beviljar 100 000 euro ur katastroffonden för att hjälpa offer för kriget i Jemen. Enbart medel och biståndsarbete räcker trots allt inte – endast respekt för krigets regler kan vända läget i Jemen till det bättre.

Finlands Röda Kors stöder biståndsarbetet i Jemen där svåra konflikter pågår redan för femte året. Uppemot 80% av Jemens invånare, ca 22 miljoner människor lever ständigt under kritiska förhållanden utan humanitära basförnödenheter såsom mat, rent vatten och hälsovård.

Andrea Södergård
Fotograf: Andrea Södergård

 

Den här sommaren ordnar vi sommarklubbar i både Pargas och Kimitoön i samarbete med lokalavdelningarna. Under fyra junidagar gör vi roliga saker tillsammans, pysslar och åker på utfärd. Sommarklubbarna är tvåspråkiga och för dig som är mellan 10 och 13 år.

Försäkra dig om att du får en plats på sommarens roligaste sommarklubb! Anmäl dig nu.

Under veckan mot rasism den 18-24.3 2019 uppmärksammar Röda Korset Åbolands distrikt en person eller gemenskap som aktivt främjat likabehandling i Åboland. Förra året gick utmärkelsen ”Årets fördomsfria föregångare” till mångkulturgruppen i Pargas avdelning för deras arbete med nyinflyttade.

Evenemang

4.4.2019
Plats:
Strandvägen 16, 21600, Pargas
6.4.2019 till 7.4.2019
Plats:
Tavastgatan 30D 33-34, 20700, Åbo
8. - 10.4.2019
Plats:
Engelsbyvägen 1, 25700, Kimito

Foruminlägg

Inga foruminlägg just nu