Åbolands distrikt - Turunmaan piiri

"Från Bingo till Bangladesh - Läs vår ÅU-bilaga, den finns under Publikationer!"
"Kom och bekanta dig med Röda Korsets 140-årsutställning på distriktskansliet. Denna bild har tagits på Dalsbruks torg 1992."
Distriktsbyråns öppethållningstider: Måndag - torsdag 10 - 15, på fredagar stängt. OBS! Distriktsbyrån har stängt på vappafton 30.4.2019.
Telefon: 
020 701 2500
E-post: 
aboland@redcross.fi

 

Kom med!

 
Känner du dej hjälplös inför alla kriser och katastrofer i världen? Har de tragiska händelserna i Åboland berört dej?  Kom med i en global rörelse med mer än 17 miljoner frivilliga som gör en insats för sin medmänniska. Hitta ditt sätt att hjälpa!

Bli medlem

Röda Korsets medlemskap är ett lätt sätt att vara med och hjälpa och är ett ställningstagande för humanitära värderingar. Ju fler vi är desto bättre hörs vi! Bli medlem här!

Anmäl dig som frivillig

Kolla vilket sätt att hjälpa passar just dig och anmäl dig nu.

Bidra nu

Bli månadsgivare, eller ge ett bidrag.
 

Ladda ner för dig själv första hjälpen anvisningar för vintern

Du hittar dem här.
 

Hjälpare nära dig!

 
 
 

Nyheter

Vänverksamhetens 60-årsjubileum firades i Åbo Akademi förra lördagen!

Joonas Brandt
Fotograf: Joonas Brandt

Vardagssäkerhet i fokus under Rödakorsveckan som pågår just nu fram till den 12 maj.

Enligt en enkät som Taloustutkimus utförde för Röda Korset uppskattar föräldrar att deras barn redan i lågstadieåldern kan agera om en olycka inträffar. Kunskaper inom första hjälpen och säkerhet kan man lära ut även till yngre barn, konstaterar Kristiina Myllyrinne, sakkunnig inom första hjälpen vid Röda Korset.

Joni Nikander
Fotograf: Joni Nikander

Har du barn i åldern 10-13 år och vill att de ska ha något roligt att göra de första veckorna av sommarlovet medan du ännu jobbar?

Måndag till torsdag under vecka 23 och 24 ordnar Röda Korset Åbolands distrikt två sommarklubbar, den första i Pargas och den andra i Kimitoön. På sommarklubbarna får man leka, spela, pyssla, vara utomhus, åka på utfärd och ha det roligt tillsammans med trygga vuxna medan föräldrarna jobbar. På sommarklubbarna talar vi både finska och svenska och följer Röda Korsets sju grundprinciper.

Evenemang

Inga händelser just nu.

Foruminlägg

Inga foruminlägg just nu