Åbolands distrikt - Turunmaan piiri

""Årets julkort har kommit!" Läs mer under VÅRA PRODUKTER eller beställ via www.lyyti.in/joulu-jul-2018!"
"Från Bingo till Bangladesh - Läs vår ÅU-bilaga, den finns under Publikationer!"
"Kom och bekanta dig med Röda Korsets 140-årsutställning på distriktskansliet. Denna bild har tagits på Dalsbruks torg 1992."
Distriktsbyråns öppethållningstider: Måndag - torsdag 10 - 15, på fredagar stängt. Julens öppettider: Från 19.11 till 14.12 har vi öppet mån-fre 10-16.
Telefon: 
020 701 2500
E-post: 
aboland@redcross.fi

 

Kom med!

 
Känner du dej hjälplös inför alla kriser och katastrofer i världen? Har de tragiska händelserna i Åboland berört dej?  Kom med i en global rörelse med mer än 17 miljoner frivilliga som gör en insats för sin medmänniska. Hitta ditt sätt att hjälpa!

Bli medlem

Röda Korsets medlemskap är ett lätt sätt att vara med och hjälpa och är ett ställningstagande för humanitära värderingar. Ju fler vi är desto bättre hörs vi!

Anmäl dig som frivillig

Kolla vilket sätt att hjälpa passar just dig och änmäl dig nu.

Bidra nu

Bli månadsgivare, eller ge ett bidrag.
 

Ladda ner för dig själv första hjälpen anvisningar för sommaren

Du hittar dem här.
 

Hjälpare nära dig!

 
 
 
 

Nyheter

Frivilliga räddningstjänst landskapskommitté i Egentliga Finlands har utsett Röda Korsets Mentala stöd alarmgrupper till årets frivilliga räddare. I Egentliga Finland fungerar regionala Mentala stödgrupper i Loimaa, Salo, Åbo, Vakka-Suomi och Åboland.

Alarmen har ökat

Alarmen har under senare åren ökat både i omfång och antal uppdrag. Grupperna hade år 2017 83 alarm, 2016 71 alarm och 2015 42 alarm. Under början av år 2018 har alarmen varit 32.

Marjatta Alakahri
Fotograf: Marjatta Alakahri

Sedan 2015 har projektet Skärgårdshjäpen jobbat för att förstärka tryggheten i Åbolands skärgård. Genom projektet har Utös invånare utbildats och nu har Röda Korset startat en förstaresponsgrupp på Utö. Gruppen drivs av frivilliga och deras uppgift är att påbörja första hjälpen vid olycksfall eller sjukdomsattack redan innan de professionella hjälparna är på plats. Utögruppen är unik i Norden.

Gruppledare Disa Öhman säger att förstaresponsgruppen har fått positiv respons bland öborna. Tryggheten ökar när hjälpen når de drabbade snabbare.

Jussi Vierimaa
Fotograf: Jussi Vierimaa
"Röda Korset jobbade tillsammans med myndigheterna på sjöräddningsövningen Ingrid i Nagu skärgård."

"Övningen en intressant lärdom för alla"

Den stora sjöräddnings- och evakueringsövningen Ingrid lockade över 200 personer till Pärnäs i Nagu för att öva evakuering och sjöräddning. Röda Korset på plats för att bistå myndigheterna.

Evenemang

Inga händelser just nu.

Foruminlägg

Inga foruminlägg just nu