Hjälparna i Aulanko 2022

Suomeksi
I
n English

Tack till alla deltagare, ni gjorde årets nationella frivilligevenemang oförglömligt!

Vänligen ge feedback på evenemanget så snart som möjligt via denna länk. Din feedback är viktig för oss och hjälper oss med att i framtiden genomföra ännu bättre motsvarande evenemang.

Evenemangets programmaterial hittar du här. En del av materialen uppdateras på sidan lite senare.

***​​​

Hjälparna i Aulanko 1–3.4.2022

PROGRAMBLAD

Det nationella utbildningsevenemanget för frivilliga ordnas på nytt!

Räddningsvästar byts mot vandringskängor när det nationella frivilligevenemanget flyttas från de gungande vågorna till konferens- och spahotellet Scandic Aulanko i Tavastehus vackra skogs- och sjölandskap. 

Vare sig du är nybörjare, långvarig nyckelfrivillig eller något däremellan, är du varmt välkommen till det nationella frivilligevenemanget. Under evenemanget får du kunskap, inspiration, diskutera, slappna av och stifta nya bekantskaper. För första gången går det nu att delta i utbildningsevenemanget för frivilliga också på distans!

Uppdateringar i evenemangsinformationen 3/2022

  • Du hittar programbladet för evenemanget bland bilagorna i nedre kanten på den här sidan. I programbladet hittar du all nödvändig och aktuell information om evenemanget.

  • Evenemangets uppdaterade tidtabell finns här.

  • Evenemangets program finns här. Notera de olika flikarna på vänster sida.

  • Tryggare lokaler finns här.

  • Information för distansdeltagarna finns här.

Kom till evenemanget bara om du är fullt frisk! 

För att undvika smittspridning önskar vi att du kommer till evenemanget bara om du är frisk och symptomfri. Tillsammans gör vi evenemanget hälsosäkert, och därför rekommenderar vi under hela evenemanget användning av munskydd och att deltagarna håller säkerhetsavstånd till varandra i mång av möjlighet.  På evenemanget finns munskydd och handsprit till förfogande avgiftsfritt.  

Anmälan

Anmälan till evenemanget har avslutats. De som anmält sig till evenemanget får mer information om evenemanget per e-post senast i mars.

Deltagande i evenemanget på distans kräver ingen föranmälan.

Evenemanget i sociala medier

Anslut dig gärna till evenemangets Facebook-grupp Auttajat Aulangolla – Hjälparna i Aulanko 2022. Också alla distansdeltagare kan fritt publicera stämningsbilder från evenemanget i gruppen. Gruppen används vid behov också som informationskanal under evenemanget. 

Evenemangets officiella hashtaggar är #hjälparnaiaulanko2022 och #auttajataulangolla2022. I postningarna är det bra att också ange åtminstone hashtaggar #rödakorset och #punaineristi.   

Program

Evenemangets program är uppbyggt kring tre programspår, det vill säga teman. Spåren är:

  • Beredskap i en föränderlig värld
  • Förnyade och mångsidiga Röda Korset
  • Välmående frivilliga

Till skillnad från tidigare nationella utbildningsevenemang för frivilliga behöver deltagarna inte välja endast ett spår att följa under hela evenemanget, utan det går bra att delta i verkstäderna efter eget intresse.

Vid sidan av verkstäderna har du under helgen möjlighet bland annat att lyssna på flera intressanta expertföreläsningar.

En av evenemangets huvudtalare är den kände samhällsdebattören Jani Toivola, som framträder under söndagens avslutningsprogram. Han kommer att tala om att bemöta olikheter och utnyttja mångfald i vår verksamhet. 

Mer information om evenemangets program hittar du här.

Ansvarsfullhet

Vi främjar ansvarsfullheten i Finlands Röda Kors verksamhet och fungerar som en uppmuntrande förebild för alla kommande små och stora frivilligevenemang. I planeringen och genomförandet av evenemanget observerar vi verksamhetens inverkan på samhället och naturen omkring oss och på evenemangsdeltagarna. Vi ordnar evenemanget så klimatvänligt som möjligt och vi fäster även särskild uppmärksamhet vid evenemangets tillgänglighet och trygghet samt på deltagarnas välbefinnande och jämlikhet.

Mer information om evenemangets ansvarsfullhet hittar du här.

Evenemangets hälsosäkerhet

Vi följer noggrant utvecklingen av coronasituationen och de restriktioner och rekommendationer som utfärdas av myndigheterna. Vi informerar deltagarna i evenemanget om de möjliga effekterna av situationen här på evenemangets RedNet-sida samt via e-post.

Tackmiddag

Du är viktig för oss och vi vill tacka dig för det frivilligarbete som du utför! Vi bjuder alla frivilliga som deltar i evenemanget i Aulanko på en läcker tackmiddag i Scandic Aulankos restaurang lördag 2.4.2022.  

Middagen är en fortsättning på Tackgalan, som tidigare ordnades vart tredje år. Under middagen kan du njuta av atmosfären på evenemanget tillsammans med gamla och nya frivilligvänner. Kvällen kan sedan fortsätta i hotellets nattklubb. Detta är kanske en av höjdpunkterna under helgen!

 

Mer information om evenemanget hittar du via länkarna i den vänstra sidomenyn. Evenemanget finns även i Oma Röda Korset.

Välkommen med! Vi ses i Aulanko!

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i evenemangsinformation, till exempel ändringar i programmet och tidtabellen.

Adressen till konferens- och spahotellet Scandic Aulanko är Aulangontie 93, 13220 Tavastehus.

Nyheter

Klara, färdiga, gå! Anmälan till det nationella utbildningsevenemanget för frivilliga är öppen 1.10–30.11.2021! Förra gången blev evenemanget slutsålt redan innan anmälningstiden löpte ut, så skynda dig att boka din plats till evenemanget! 

Evenemanget kommer att hållas 1.-3.4.2022 på konferens- och spahotellet Scandic Aulanko i Tavastehus. För första gången går det nu att delta i evenemanget också på distans! 

Suomeksi

Det nationella frivilligevenemanget ordnas igen!

Hjälpare i Aulanko 1–3.4.2022, Tavastehus 

Räddningsvästarna byts till vandringsskor när det nationella frivilligevenemanget flyttar från böljande vågor till de vackra skogslandskapen i Aulanko. Man behöver inte tälta, eftersom vi har tillgång till det flotta konferens- och badhotellet i Aulanko för att inte glömma den förtrollande naturen i omgivningen och talrika idrottsmöjligheter.

Evenemang

Inga händelser just nu.

Foruminlägg

Inga foruminlägg just nu