Ystävätoiminta

Sirkka Kellokumpu
Fotograf: Sirkka Kellokumpu
"Keminmaan ystävätoiminnan vetäjänä aloitti marraskuussa Riitta (2. vas.). Hän ja kolme muuta vapaaehtoista ideoivat jo tulevaa ystävänpäivää 14.2.2018"

Jos haluat toimia ystävänä, et tarvitse muuta kuin halun auttaa omin tavallisen ihmisen voimavaroin kuitenkin sitoutuen tehtävääsi. Parhaimmillaan ystävätoiminta tuo iloa ja merkitystä sekä ystävälle että autettavalle.

Ystävät koulutetaan tehtävään ystävätoiminnan peruskurssilla, mutta toiminnan voit aloittaa myös perehdytyksen avulla ilman koulutusta.

Tällä hetkellä ystävät toimivat henkilökohtaisina ystävinä joko kotona tai palvelutalossa asuvalle vanhukselle sekä ulkoiluystävävinä. Avustajarenkaassa toimii ystäviä kertaluonteisissa saattajatehtävissä. Voimme kehitellä myös muuta, juuri Sinua kiinnostavaa toimintaa.

Keminmaan osaston ystäviin kuuluvat Keminmaan ja Kemin alueella toimivat ystävät.

Marraskuussa 2017 ystävätoiminnan uutena vetäjänä alueellamme on aloittanut Riitta. Jos tarvitset ystävää tai olet kiinnostunut toiminnasta, ota yhteyttä päivystysaikaan, keskiviikkoisin klo 16-18, puh. 045-1184884. 

Keminmaan osaston alaisuudessa toimii myös Kemin alueen avustajarengastoiminta. Jos tarvitset avustajaa sairaalakäynnille, lääkärin vastaanotolle, röntgeniin, laboratorioon, asioinnille jne, niin ota yhteyttä keskiviikkoisin klo 9 - 11 puh. 045-1238801.