Turvallisuusbingo

 

TURVALLISUUSBINGO

Bingo on vanha onnenpeli. Turvallisuusbingossa onnea suuremmassa roolissa ovat pienet teot, joilla voi parantaa omaa turvallisuutta. Ja mikä parasta turvallisuusbingossa, omilla tekemisillä voi auttaa kaverin voittoon!

Idea:
Toimii sekä aloitusohjelmana että väliohjelmana. Bingon avulla saadaan osallistujat jaloittelemaan sekä tutustumaan muihin osallistujiin.

Kesto:
Kesto riippuu turvallisuusbingon tavoitteesta. Jos bingon on tarkoitus olla väliaikaohjelma/ jaloittelutauko, niin silloin kesto on <10 minuuttia. Jos bingoa käyttää tutustumiseen tai haluaa nostaa sieltä kohtia keskusteluun, niin silloin aikaa kannattaa varata enemmän.

Tarvittavat materiaalit:

  • Bingolaput kaikille osallistujille
  • Kynät ja tarvittaessa kirjoitusalustat
  • Teemaan sopivat palkinnot

Hankkeen huomiot:
Vaikka bingo on tuttu peli, kannattaa ohjeet käydä huolella läpi. Bingoja tulee kerralla lähes poikkeuksetta useampia, joten palkintoja kannattaa varata useampi.

------------------------------------

Turvallisuusbingon ohjeet:

Turvallisuusbingon tavoitteena on löytää henkilöitä, jotka ovat toimineet pelialustan laatikoiden ”ohjeiden” mukaan. Tällaisen henkilön löytyessä laitetaan rasti ko. laatikon päälle. Tavoitteena on saada rastittua laatikot pelialustaltalta joko vaaka- tai pystyasentoon. Huomioithan, että laatikoita ei ole tarkoitus rastia oman mielen tai oman toiminnan perusteella vaan osallistujien pitää löytää toinen osallistuja, joka on sinä päivänä toiminut laatikon ohjeen mukaan. Kun kaikki samalla rivillä olevat laatikot on rastittu, vaakaan tai pystyyn, niin huudetaan "Turvaa arkeen!".

Peliä voi vaikeuttaa niin, että vain yhden henkilön toiminnan perusteella voi rastia vain yhden laatikon.

 

    BilagaStorlek
    Ikon för PDF Turvallisuusbingo128.96 KB