Ungdomsverksamhet

Marjaan Malkamäki/Finlands Röda Kors
Fotograf: Marjaan Malkamäki/Finlands Röda Kors

Är du under 29 år och intresserad av att skapa en positiv förändring i samhället och världen vid sidan av studier eller jobb? Då kanske Röda Korset är något för dig!

Som frivillig hos oss kan du delta och ordna intressanta evenemang, kampanjer, kurser och seminarier som berör både Röda Korsets nationella och internationell biståndverksamhet. Du får umgås med likasinnade samtidigt som frivilligarbetet ger dig viktig arbetserfarenhet inför framtiden.

Välkommen med att göra världen lite bättre!

Ungdomsutskottet

Ungdomsutskottet träffas första torsdagen varje månad kl 16.30 på distriktskansliet. Som medlem i ungdomsutskottet har du möjlighet att påverka vilka evenemang, kurser, kampanjer och seminarier som Röda Korset ordnar för unga. Samtidigt lär du dig mer om Röda Korsets nationella och internationella verksamhet och jobbar för att lyfta våra värderingar i samhället.

Kontakta: andrea.sodergard(a)redcross.fi

pizzakväll med unga

    Pizzakväll för unga i Åbo

 

Första hjälpen och beredskap

I avdelningens första hjälpen och beredskapsverksamhet välkomnas ungdomar med. Det behövs alltid nya medlemmar i första hjälpen grupperna och i beredskapsgrupperna. Blev du intresserad, kontakta Marjatta Alakahri, marjatta.alakahri@redcross.fi.
 

Vill du bli ungdomsdelegat? - sök nu!

Som ungdomsdelegat spelar du en viktig roll i utvecklingen av Finlands Röda Kors och har också möjlighet att delta i internationella läger, utbildningar och evenemang som representant för Finlands Röda Kors. Utbildning för nya ungdomsdelegater ordnas varje år i Heinola i maj. Ansökningstiden för utbildningen 2020 avslutades i början av mars. Mer information hittar du här: https://rednet.punainenristi.fi/node/47868

Kampanjer

Vill du göra gott men inte förbinda dig för en längre tid? Kom med i våra kampanjer!

Under Röda Korsets kampanjer lyfter vi frågor som är viktiga för varje individ i samhället och skapar mötesplatser människor emellan. Våra viktigaste kampanjer är Hungerdagen i september, Vändagen i februari, Veckan mot rasism i mars och Rödakorsveckan i maj. Välkommen att ge en timme eller två under våra kampanjer.

Kontaktperson:

Andrea Södergård
Samordnare för kommunikation och frivilligverksamhet
e-post:
andrea.sodergard@redcross.fi
tfn: 040 352 9375