Ystävätoiminta

Ystävätoiminnalle on ympäri Suomen erittäin suuri tarve niin myös Sodankylässä. Ystävä voi olla mukana harrastamassa, apuna arjessa, kauppareissuilla, kuuntelemassa ja juttelemassa. Ystävät järjestävät virkistäviä reissuja ja kerhoja. Ystävät saavat tukea toisiltaan ystäväryhmissä. Voit itse päättää milloin ja paljonko voit antaa aikaasi sitä tarvitsevalle.

Sodankylän ystävät järjestävät kerran kuukaudessa Vasantien ja Kylälaakson palvelutaloissa kahvitus- ja laulutilaisuuden. Taukopirttitoimintaa (omaishoitajien lomitusta)  kerran tai kaksi kuukaudessa Hannuksenkartanossa. Henkilökohtaisia ystäviä on  jokaisella, osalla 3-4 henkilöä, toisilla 1-2 henkilöä.

Ystävät koulutetaan ystävätoiminnan peruskurssilla, josta saa valmiuksia ystävätoimintaan. Kuka vain voi alkaa vapaaehtoiseksi ystäväksi. Sodankylässä on tarve uusille ystäville. Mikäli kiinnostuit asiasta ja haluat lisätietoja niin ota rohkeasti yhteyttä Anneli Anttilaan puh. 040 516 5541 tai sosiaalipalvelutoiminnan suunnittelija Sirkka Kellokumpu puh. 0400 703 289.