Röda Korsets Åbolands och Ålands distrikts barnläger 8-12.6.2015 i Eckerö, Åland

Lekar och spel, Första hjälp, besök i Leklandet och Ålands jakt och fiskemuseum, simning, nya kompisar, nyttiga kunskaper och massor av roliga stunder - en perfekt början på sommarlovet!

Röda Korset Åbolands distrikt ordnar varje år tillsammans med Ålands distrikt ett sommarläger för barn i lågstadieålder. I år ägde lägret rum i början av juni i Eckerös ljuvliga miljö. Åbolands lägerdeltagare tog båten över till Åland och träffade de andra lägerdeltagarna i Mariehamn. Därifrån tog det glada gänget bussen mot Eckerö.

Lägerveckan bestod av mångsidigt program där barnen fick lära sig ett och annat om Röda Korsets verksamhet t.ex. Första hjälpen, Röda Korsets sju grundprinciper och hur man sätter upp ett flyktingstält. Under veckan fick lägerdeltagarna träffa människor som är aktiva i Röda Korsets verksamhet såsom Ålands distrikts styrelse, Första hjälplärare och Eckerös avdelnings frivilliga. Veckans höjdpunkt var besöket till Leklandet och discot, som ordnades på lägrets sista dag. På fredagen var det dags att säga hejdå till varandra. Vi ses nästa år igen!