Anmäl dig frivillig!

Till våra asylboenden i Malax och Sundom är behovet av frivilliga bestående. Systemen bland asylboenden är lite olika. På en del ställen är rutiner upparbetade och frivilliginsatserna schemalagda. Medan, t.ex. i Malax behöver vi tillsvidare främst beställda punktinsatser.

Frivilliga behövs för att:

1)      Vara medmänniskor som stöder handledarna på plats och pratar och umgås med asylsökanden (en del kan lite engelska men det finns ju musik, fotboll och andra internationella språk att använda sig av).

2)      Skapa mer organiserad gruppaktiviteter / göra saker med flyktingarna. Är du pensionerad lärare – vill du sitta och läsa, räkna eller undervisa om Finland? Är du en naturmänniska – kanske kan man fiska eller plocka svamp? Är du konstutövare, fotograf, målare – kanske kan man göra en lite konstgrupp som kan ha en liten utställning. Kan du komma och läsa lite Kalle Ankor med någon som vill lära sig språket (utan att vara lärare)? Är du aerobiclärare – kanske kan man ordna jumppa en gång i veckan? Är du helt enkelt praktiskt lagd – vill du komma ut och koka mat? Sköta logistik?

3)      Vi söker också folk som pratar arabiska och somaliska som vill komma och jobba frivilligt med oss. Det underlättar ju om man ibland kan prata annat än kroppsspråket J

4)      Till Malax söker vi män, som kan tänka sig finnas på plats med regelbundenhet under en vecka eller två, för att tillsammans med de ansvariga handledarna skapa dagsrutiner samt att tillsammans med asylboenden göra vissa punktinsatser (såsom reparera cyklar).

 

Du anmäler dig frivillig genom att kontakta koordinatorn för det boende du önskar besöka:

Kronvik, Sundom

Victoria Nylund, e-post: frivillig.kronvik@gmail.com eller tfn 050-528 5608   

FMU/Fritis, Utterö, Sundom

Gunilla Sand, e-post: frivillig.fritis@gmail.com eller tfn 040-771 3036

Tuv skola & Tolvis, Malax

Maria Bergman, e-post: frivillig.malax@gmail.com eller tfn 0440-801 073