SUOMIKAMU – YSTÄVÄKSI MAAHANMUUTTAJALLE

Anniina Wallius
Fotograf: Anniina Wallius
"Akram, Sanaa ja Arja ovat tutustuneet SuomiKamu-toiminnan kautta."
"Lähde SuomiKamuksi maahanmuuttajalle! Vapaaehtoinen ystävä voi mm. pitää seuraa, olla apuna, tutustuttaa lähiympäristöön, yhteiskuntaamme ja paikallisiin tapoihin."

Mikä SuomiKamu?

SuomiKamu-toiminta on Punaisen Ristin sekä Espoon, Vantaan ja Hyvinkään kaupungin maahanmuuttoyksikön yhdessä toteuttamaa ystävätoimintaa, jolla tuetaan oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien kotoutumista etsimällä heille suomalaisia ystäviä, SuomiKamuja.

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. SuomiKamuna et tarvitse erityistaitoja: riittää että olet toiminnassa mukana omana itsenäsi! Voit tulla mukaan toimintaan myös yhdessä puolisosi, perheesi tai ystäväsi kanssa. Voitte tehdä yhdessä arkisia asioita kuten käydä kävelyllä, laittaa ruokaa ja tutustua vaikkapa lähiympäristön nähtävyyksiin. Toimintaan sitoudutaan aluksi noin puoleksi vuodeksi ja vähintään yhteen tapaamiseen kuukaudessa. Toivomme, että olet täysi-ikäinen.

SuomiKamu-toimintaan pääset mukaan osallistumalla kolme tuntia kestävälle SuomiKamu-kurssille. Kurssin jälkeen etsimme sinulle sopivan maahanmuuttajaystävän ja voitte aloittaa kamuilun. Suosittelemme myös SPR:n ystäväkurssin käymistä.

SuomiKamu-toiminnan yhteystiedot:

Espoo: suomikamusprespoo@gmail.com (linkki lähettää sähköpostin)

Vantaa: suomikamusprvantaa@gmail.com (linkki lähettää sähköpostin)

Hyvinkää: spr.hyvinkaa.kotu@gmail.com (linkki lähettää sähköpostin)

Helsingissä ei tällä hetkellä ole SuomiKamu-toimintaa, mutta Ystävätoiminnan kautta on mahdollista osallistua myös maahanmuuttajille suunnattuun ystävätoimintaan.

Tietoja SuomiKamu-kursseista saa Punaisen Ristin sivuilta sekä Espoon, Vantaan ja Hyvinkään yhteystiedoista.

Lue Tuulan tarina SuomiKamu-koulutuksesta.

Miten mukaan?

Luo itsellesi vapaaehtoisen profiili Oma Punainen Risti -tietojärjestelmään eli Omaan ja ilmoittaudu Omassa SuomiKamu-kurssille.  Kurssin jälkeen voit aktivoida profiilissasi haun kahdenkeskiseen ystävätoimintaan maahanmuuttajien kanssa sekä halutessasi tarkentaa toiveitasi ystävätoiminnassa. Antamiesi tietojen perusteella SuomiKamu-välittäjät etsivät sinulle sopivan maahanmuuttajaystävän ja ovat sinuun yhteydessä.

Suosittelemme myös Punaisen Ristin ystäväkurssin käymistä ennen SuomiKamu-kurssia (myös Ystäväkursseille voi ilmoittautua Omassa).