SUOMIKAMU – YSTÄVÄKSI MAAHANMUUTTAJALLE

Anniina Wallius
Fotograf: Anniina Wallius
"Akram, Sanaa ja Arja ovat tutustuneet SuomiKamu-toiminnan kautta."
"Lähde SuomiKamuksi maahanmuuttajalle! Vapaaehtoinen ystävä voi mm. pitää seuraa, olla apuna, tutustuttaa lähiympäristöön, yhteiskuntaamme ja paikallisiin tapoihin."

Mikä SuomiKamu?

SuomiKamu-toiminta on Punaisen Ristin ja Helsingin kaupungin maahanmuuttoyksikön yhdessä toteuttamaa ystävätoimintaa, jolla tuetaan oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien kotoutumista etsimällä heille suomalaisia ystäviä, SuomiKamuja.

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. SuomiKamuna et tarvitse erityistaitoja: riittää että olet toiminnassa mukana omana itsenäsi! Voit tulla mukaan toimintaan myös yhdessä puolisosi, perheesi tai ystäväsi kanssa. Voitte tehdä yhdessä arkisia asioita kuten käydä kävelyllä, laittaa ruokaa ja tutustua vaikkapa lähiympäristön nähtävyyksiin. Toimintaan sitoudutaan aluksi noin puoleksi vuodeksi ja vähintään yhteen tapaamiseen kuukaudessa. Toivomme, että olet täysi-ikäinen.

SuomiKamu-toimintaan pääset mukaan osallistumalla kolme tuntia kestävälle SuomiKamu-kurssille. Kurssin jälkeen etsimme sinulle sopivan maahanmuuttajaystävän ja voitte aloittaa kamuilun. Suosittelemme myös SPR:n ystäväkurssin käymistä.

SuomiKamu-toimintaa on myös Espoossa (suomikamusprespoo@gmail.com), Vantaalla (suomikamusprvantaa@gmail.com) ja Hyvinkäällä (spr.hyvinkaa.moku@gmail.com).

Helsingin SuomiKamu-välittäjät saa kiinni sähköpostilla osoitteesta suomikamu.ystavavalitys@punainenristi.fi

Lue Tuulan tarina SuomiKamu-koulutuksesta.

Miten mukaan?

Luo itsellesi vapaaehtoisen profiili Oma Punainen Risti -tietojärjestelmään eli Omaan (kirjaudu sivulle tästä: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/) ja ilmoittaudu Omassa SuomiKamu-kurssille.  Kurssin jälkeen voit aktivoida profiilissasi haun kahdenkeskiseen ystävätoimintaan maahanmuuttajien kanssa sekä halutessasi tarkentaa toiveitasi ystävätoiminnassa. Antamiesi tietojen perusteella SuomiKamu-välittäjät etsivät sinulle sopivan maahanmuuttajaystävän ja ovat sinuun yhteydessä.

Suosittelemme myös Punaisen Ristin ystäväkurssin käymistä ennen SuomiKamu-kurssia (myös Ystäväkursseille voi ilmoittautua Omassa). SuomiKamu-kurssien ajankohdat ja linkit ilmoittautumissivuille löydät alta. Lisätietoja SuomiKamu-toiminnasta saat sähköpostilla osoitteesta suomikamu.ystavavalitys@punainenristi.fi

SuomiKamu-kurssit

Vuoden 2021 kurssien ajankohdat julkaistaan vuoden 2021 alussa.

Kurssit pidetään Teams-etäkoulutuksena tai SPR Helsingin ja Uudenmaan piirin koulutustiloissa Kampissa osoitteessa Hietaniemenkatu 7  B, 5. krs, 00100 Helsinki.