Kaksi henkilöä jakaa kesäkumeja festareilla.

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen Varsinais-Suomen piirissä

Kuva: Harri Mäenpää / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen toiminnassa ydin on kunnioittava kohtaaminen, vapaaehtoisten voimin, inhimillisin arvoin. Jokaisella on oikeus saada tietoa terveydestä ja oman terveyden edistämisestä. Terveyteen liittyvät kohtaamiset ja keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen vapaaehtoisena tärkeintä on innostus sekä kyky ja halu kohdata ihmisiä.

Tutustu Terveyden edistämisen verkkoperehdytykseen ja toimintaamme Varsinais-Suomessa!

Lisätiedot:
Minna Rautanen
ohjelmapäällikkö, sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
040 5835735 / minna.rautanen@redcross.fi

Ryhdy terveyden ja hyvinvoinnin edistäjäksi

Terveyspistetoiminta tavoittaa eri kohderyhmiä Punaisen Ristin Turun, Maaria-Paattisten, Kaarinan, Raision, Uuudenkaupungin, Pyhärannan ja Salon osastojen alueilla. Osastojemme yhteystiedot löydät täältä.

Terveyspistevapaaehtoisena mittaat asiakkaan verenpainetta ja annat neuvontaa terveysasioissa. Luottamuksellisissa keskusteluissa voidaan käydä läpi esimerkiksi ravitsemukseen, liikuntaan, päihteisiin ja jaksamiseen liittyviä asioita. 

Hyvinvointikahvilassa tapaat paikkakuntalaisia kahvikupin sekä monenlaisten hyvinvointia edistävien teemojen merkeissä. Hyvinvointikahvilassa on aikaa myös yhdessäololle ja vuorovaikutukselle.

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin alueella kehitetään terveyden edistämisen toimintaryhmää vastaamaan päihdetyön ja seksuaaliterveyden edistämisen tarpeisiin. 

Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä toteutetaan muun muassa toiminnallista kondomiajokorttimallia kouluilla ja nuorisotaloilla. Päihde- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset toimivat myös esimerkiksi festareilla.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi kehittämään toimintaa Varsinais-Suomessa! 

Lisätiedot:
Minna Rautanen
ohjelmapäällikkö, sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
040 5835735 / minna.rautanen@redcross.fi

Auttajakurssilla opitaan ensiavun alkeita

Punaisen Ristin vapaaehtoisten järjestämillä yhteisöllisillä Auttajakursseilla voi päivittää omat ensiaputaidot. Muutaman tunnin kurssilla opitaan ensiaputaitoja kuten tajuttoman ja tukehtuvan ensiapua sekä verenvuodon tyrehdyttämistä ja hätäilmoituksen tekemistä 112 Suomi -sovelluksen avulla sekä loukkaantuneen suojaamista kylmältä peittelemällä. 

Tule sinäkin edistämään ensiaputaitojen oppimista Varsinais-Suomessa! Koulutamme vapaaehtoiset Auttajakurssien ohjaajiksi. 

Turvakoutsina ehkäiset tapaturmia

Punaisen Ristin Turvakoutsit eli kodin turvallisuusvalmentajat järjestävät erilaisia tilaisuuksia tapaturmien ehkäisystä. Saat valmiudet Turvakoutsaamiseen käymällä Turvakoutsivalmennuksen, joka sisältää erilaisia kokonaisuuksia koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyyn liittyen. 

Ryhdy arjen turvallisuuden edistäjäksi ottamalla yhteyttä ohjelmapäällikköön, niin kerromme lisää!

Lisätiedot:
Minna Rautanen
ohjelmapäällikkö, sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
040 5835735 / minna.rautanen@redcross.fi