Vinkkejä rekrytointiin

Alejandro Lorenzo
Fotograf: Alejandro Lorenzo

Kun lähdet rekrytoimaan nuoria mukaan toimintaan, muista:

- Sopia jo ennakkoon kookoontuminen, johon kutsut toiminnasta kiinnostuneen nuoren. Kerro hänelle heti ainakin kokoontumisen aika sekä paikka ja kehota nuorta ottamaan myös kaveri mukaan. Kokoontuminen voi olla uusien ilta tai ryhmän normaali kokoontumiskerta. 

- Ottaa toiminnasta kiinnostuneen yhteystiedot ylös. Ainakin nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite kannattaa kirjoittaa itselleen muistiin. Ennen kokoontumista varmista nuorelle vielä aika ja paikka esim. tekstiviestillä tai Whatsappin kautta.

- Valmistella kokoontuminen ennakkoon. Tee illasta innostava ja toiminnallinen. Älä kerro heti koko Punaisen Ristin historiaa vaan esittele enemmin toimintaamme. Esim. ensiavun harjoittelu kunnon maskeerauksilla on varmasti nuorten mieleen.

- Kertoa seuraavan kokoontumisen aika sekä paikka ja kannusta nuorta ottamaan myös kaveri mukaan. Voit ohjata nuoren myös muiden toimintaryhmien kokoontumisiin mikäli hän on kiinnostunut tietystä toiminnasta.

Muita hyväksi koettuja vinkkejä rekrytointiin:

- Henkilökohtainen pyyntö toimii mainoksia tms. tehokkaammin. Jalkautuminen nuorten pariin tuottaa siis todennäköisesti enemmän tulosta, kuin pelkkä toiminnan esittely netissä ja sosiaalisessa mediassa.

- Nuori ei välttämättä lähde yksin mukaan uuteen toimintaan mutta jos hän saa houkuteltua kaverin mukaan, niin osallistuminen on varmempaa. Kannattaa siis aina ehdottaa, että nuori voi ottaa mukaan myös kaverin! 

- Nuoret pitävät toiminnasta istumisen ja kokoustamisen sijaan. He eivät välttämättä tahdo sitoutua viikottaiseen toimintaan, joten on tärkeää kehittää toimintaa nuorten ehdoilla ja heidän kanssaan.