Nälkäpäiväkeräys

Tuula Korhonen
Fotograf: Tuula Korhonen
"Partiolaisia Itäkeskuksen Kontin edessä."

Vuonna 2022 Nälkäpäivä-keräys järjestetään 22-24.9.

Nälkäpäivä-keräys on Suomen Punaisen Ristin jokavuotinen, valtakunnallinen keräyskampanja. Sillä kerätään varoja katastrofirahastoon. Nälkäpäivä-keräys on samalla myös koko Punaisen Ristin valmiutta ylläpitävä harjoite. Ympäri Suomen Punaisen Ristin paikallisosastojen ja vapaaehtoisten tulee kyetä tarvittaessa auttamaan erilaisissa hätätilanteissa.

Punainen Risti järjestää vuosittain useita valtakunnallisia keräyskampanjoita. Kampanjoiden lisäksi Punainen Risti voi tarvittaessa käynnistää hätäapukeräyksen esimerkiksi ison luonnonkatastrofin sattuessa. Piirit ja osastot tiedottavat paikallisista keräystapahtumista ja mahdollisuuksista osallistua keräämiseen esimerkiksi vapaaehtoisten Oma-palvelussa ja some-kanavilla. 

Katastrofirahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden. Apu ohjautuu Punaisen Ristin kautta tehokkaasti ja tarvekohtaisesti äkillisessä avuntarpeessa oleville Suomessa ja ympäri maailmaa. 

Nälkäpäivä-keräyksessä on ollut vuosittain mukana reilut 20 000 lipaskerääjää. Lue lisää Nälkäpäivästä: www.nalkapaiva.fi/