PR viikko Outokummussa 2017

Tervetuloa Punaisen Ristin viikon tapahtumiin!

SPR Outokummun osasto tarjoaa lapsille lauantaina 6.5 klo 13 RIKU HAIKARA -elokuvan Kino Maritassa. Riku on haikaroiden adoptoima varpuspoika. Tarinan avulla voimme oppia ymmärtämään jotain uutta ystävyydestä, perheestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. Esitys on ilmainen ja mukaan sopii reilut 100 lasta.

KAHVITARJOILU Galleria Maritassa 8.-9.5 klo 10-17 ja VALOKUVANÄYTTELY SPR:n historiasta, kuvia myös Outokummun osaston toiminnasta. Tule tarinoimaan, tutustumaan näyttelyyn ja osastomme toimintaan. Ja jos sinulla on vanhoja kuvia tai tarinoita, niin tuo ne mukanasi.

Osaatko tyrehdyttää verenvuodon, tehdä painesiteen tai auttaa kaveria, jos hänellä on jäänyt pala ruokaa hengitysteihin? Tule harjoittelemaan ensiaputaitoja ilmaiselle AUTTAJAKURSSILLE ma 8.5 tai ti 9.5 klo 18-20 Galleria Maritaan.

ENSIAVUN TAITORADALLE pääset torstaina 11.5 klo 18-20 Lasten Kalapaikalla, jossa kierretään ja tehdään rastitehtäviä erilaisista ensiaputilanteista. Lasten Reddie Kids kerho mukana. Rastitehtävien jälkeen makkaranpaistoa, mehua, kahvia, teetä ym. Sopii erittäin hyvin perheretkeksi.

Lisätietoja

Päivi Kokkonen, p. 050 557 6801 tai paivi.kokkonen@opaasi.fi

 

Outokummun Punaisen Ristin historiaa

Punaisen Ristin työtä on tehty Kuusjärvellä jo vuodesta 1932 lähtien Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliiton nimellä, joka oli SPR:n lastensuojeluosasto. Liitto erosi Punaisesta Rististä vuonna 1949 ja perusti oman järjestön. Tuli tarve perustaa oma Punaisen Ristin Outokummun osasto, joka on perustettu 3.11.1950.

Vanhat historiikit kertovat, että varsin monenlaisia kotisairaanhoito-, ensiapu-, hengenpelastus- ja suusta suuhun -tekohengityskursseja ja opetustilaisuuksia on ehditty pitää. Täällä on ollut useita ensiapuryhmiä eri kylillä, sairaanhoitovälineiden lainaamoja sekä tekohengitysnukke Anne. Verenluovutustilaisuuksia järjestettiin aktiivisesti. Vanhainkodin kanttiini toimi vapaaehtoisten voimin ja vapaaehtoiset tukivat myös vanhusten kotihoitoa ja virkistystoimintaa. Samoin äideille oli tarjolla lomakotitoimintaa.

Outokumpu Oy:n huomattavien lahjoitusten ja osaston oman liiketoiminnan turvin SPR:n toiminta Outokummussa kehittyi voimakkaasti ja varsin ripeästi ensimmäisinä vuosikymmeninä.