Stoppa hungern-nödinsamling i Åbo och i Åboland

En av vår tids värsta humanitära katastrofer pågår just nu i Östafrika och i Jemen. Miljontals människor kämpar mot hunger dagligen.

Krisen har uppstått till följd av långvarig torka eller en konflikt. Det här har orsakat att skördar slår fel, att boskap dör, att jobben blir färre och att människorna har ont om mat och vatten. Många människor har redan dött, och det krävs en massiv och omedelbar insats för att förhindra en ännu större katastrof.

Röda Korset är på plats i alla länder som hotas av hungersnöden. Vi är också verksamma i områden som andra internationella organisationer inte har tillgång till. Vi förser människor med vatten, mat och sjukvård. Därtill utbildar vi lokalbor och -samhällen i att förbereda sig på framtida kriser.

Röda Korset startar en nödinsamling för tiden 20.5-4.6.

I Åbo man kan delta i insamlingen som en bössinsamlare, hämta en bössa från Åbolands distrikts kansli på adressen Kaskisgatan 13 A, 3. våning.

Vi har öppet under insamlingstiden enligt följande:

  • 23-24.5 och 26.5 kl. 10-12 och 13-15
  • 31.5-2.6  kl. 10-12 och 13-15

Du behöver ha med dig ett identitetsbevis och lite tid.

Röda Korsets avdelningar runt om Åboland arrangerar lokala insamlingar enligt sina egna resurser.

I Hitis samlar man genom att dela ut bankgiron till varje hushåll.

Korpo avdelning har FRK-jippo på Korpo torg lördagen 27.5 kl. 9-13 och man samlar pengar till insamlingen där.

Pargas avdelning ordnar en extra bössinsamling för torkan i östra Afrika fredagen den 2.6 vid K-Market och S-Market. Vill ni hjälpa till och stå med bössan en timme eller två? Tag kontakt, antingen via Facebook, e-post frk-spr@parnet.fi eller telefon 02 4580 211 så ordnar avdelning en tid åt er.

Åbo svenska avdelning ordnar insamlingen onsdagen 31.5 kl. 12-20. En insamlingsbössa kan sökas från Röda Kors Punkten, Auragatan 1 G.

Mer info: tfn 020 701 2500

Ge ett bidrag via nätet på Röda Korsets hemsida!