SPR Keski-Espoo Asumisapu

ASUMISAPUTOIMINTAA oleskeluluvan saaneille

Tarjoamme asumisapua oleskeluluvan saaneille, joilla on asunto Espoossa. Teemme yhteistyötä Sininauhasäätiön ja kaupungin maahanmuuttajapalveluiden kanssa. 

Punainen Risti pyrkii auttamaan erityisessä tarpeessa olevia. Sininauha auttaa oleskeluluvan saaneita asuntojen vuokraamisessa Espoosta. Muutto yksin tyhjään asuntoon pitkän vastaanottokeskusodottelun jälkeen ja ennen kuin pääsee maahanmuuttajapalveluiden piiriin, on vaikea jakso. Kehitämme "aloituspakettia". Näinä Kon Mari -aikoina kalusteita ja tavaroita löytyy, mutta ongelmaksi on muodostunut kuljetus. Lahjoittajat haluavat nopeasti tavarat pois nurkistaan. Löytyisikö vapareita?Tule mukaan kehittämään toimintaamme!

Osa avuntarpeessa olevista on jo asetttunut asuntoonsa, jolloin tavoitteena on auttaa kotoutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja arkeen. Uuden elämän aloittaminen helpottuu, kun SPR-vapaaehtoispari näyttää kädestä pitäen, miten suomalaisessa kerrostalossa toimitaan. Voit käyttää kommunikoinnissa kaikki luovat kykysi pantomiinista ja piirtämisestä aina google-kääntäjään. Lukuisten suomenkielisten postien läpikäynti ja ohjaaminen maahanmuuttajapalveluiden palveluneuvontaan on myös osoittautunut merkitykselliseksi toiminnaksi.

Asumisapua tarjotaan uusille kuntalaisille pääsääntöisesti pareittain, omien tietotaitojen ja autettavien tarpeiden mukaan, muutamia kertoja. Apu voi olla auttamista huonekalujan ja tavaroiden hankinnassa (halpojen, ilmaisten), omaan alueeseen, palveluihin ja kaupan valikoimaan tutustumista sekä leikkipuiston etsimistä.

Asumisapu voi jäädä muutamaan kertaan, mutta siitä voi syntyä elinikäinen ystävyys! 

Jos haluat todella mukaan, liity suljettuun SPR Keski-Espoo Asumisapu vapaaehtoiset facebook-ryhmään: (https://www.facebook.com/groups/1141531655976137/). Jos et ole facebookissa, ilmoittaudu Heidi Turuselle, heiditurunen911@gmail.com.

Olemalla mukana voit tehdä todella merkityksellistä vapaaehtoistyötä.

OPI SUOMEA: 
http://hauskatavata.fi/
http://suomitaskussa.eu/