Helsingin ensihuoltoyksikkö

Suomen Punaisen Ristin Helsingin Ensihuoltoyksikkö ylläpitää valmiutta hälytys- ja ensihuoltotehtäviin, huolehtii ihmisten perustarpeista ja tukee heidän selviytymistään erilaisissa onnettomuus- ja muissa erityistilanteissa sekä pyrkii ylläpitämään valmiutta mahdollisuuksien mukaan palveluluontoisiin ensihuoltotehtäviin.

SPR:n Helsingin Ensihuoltoyksikön toiminta-ajatuksena on ihmisten henkinen ja aineellinen auttaminen onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa viranomaisten apuna osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa) muutaman vuorokauden ajan onnettomuuden jälkeen. Vuonna 1995 perustetussa SPR:n Helsingin osastojen yhteisessä ensihuoltoyksikössä ovat edustettuina seuraavat osastot: Keski-Helsinki, Kallio-Käpylä, Itä-Helsinki, Kontula, Laajasalo, Länsi-Helsinki, Pohjois-Helsinki ja Töölö. 

Ensihuoltoyksikkö kokoontuu kevät ja syyskauden joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17.30 alkaen osoitteessa Hietaniemenkatu 7 b 5. krs (käynti Perhonkadulta), 00100 Helsinki.

Yhteysvastaava, ryhmänjohtaja psykiatrinen sairaanhoitaja Marena Tiaskorpi-Mattila, marenatiaskorpimattila(a)gmail.com 045-1807953.