Monikulttuurisuustoiminta

Elviira Kivi
Fotograf: Elviira Kivi

Tavoitteena kiintiöpakolaisten ja muiden maahanmuuttajien kotouttaminen osaksi suomalaista arkea. Osastomme järjestetää monikulttuurista toimintaa, jonka kautta mahdollistuu tutustuminen suomalaiseen kulttuuriin, täällä asuviin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Yhteinen tekeminen tuo ihmisiä lähelle toisiaan ja luo keskinäistä suvaitsevaisuutta, ymmärrystä ja kunnioitusta.

”Punaisessa Ristissä ei ole kielitaitovaatimuksia. Auttaminen lähtee siitä, että on valmis auttamaan.”

Ulla Eklund, vapaaehtoinen, Ulvila

 

Ystävätoiminta

Yksi ystävätoiminnan muodoista on monikulttuurinen ystävätoiminta. Toiminta tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin tapoihin viettäen aikaa mukavien asioiden parissa. Antamasi aika ja yhdessäolo voivat olla vasta Suomeen muuttaneelle korvaamaton tuki. Tukikummeja kaivataan juuri nyt yksin tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Monikulttuuriset naisten illat

Naiset kokoontuvat kerran kuukaudessa keskustelemaan ohjaajien johdolla mm. naiseudesta, tasa-arvosta, eduskuntavaaleista ja luonto-arvoista. 

 

”Yritän koko ajan ajatella, miltä itsestäni tuntuisi vastaavassa tilanteessa. Millaista olisi, jos kukaan ei auttaisi hakemaan peräkärryllä sitä pitkään etsimääni edullista sohvaa kierrätyskeskuksesta? Miltä tuntuisi, jos kukaan ei koskaan kutsuisi omaan kotiinsa tai tutut ihmiset eivät enää haluaisikaan olla tekemisissä?”

 

Heljä Tilli, vapaaehtoinen, Hirvensalmi