Föreslå en fördomsfri föregångare!

Röda Korset Åbolands distrikt vill uppmärksamma en person eller gemenskap som aktivt har främjat likabehandling i Åboland. Utmärkelsen delas ut under veckan mot rasism den 19- 25.3.2018.

Vi söker en aktör som modigt och fördomsfritt arbetat för att människor bemöts jämställt och med respekt, som bidrar till att människor känner ökad tillhörighet i det finländska samhället. Att främja positiva attityder och föra en öppen debatt som bygger på fakta är också centralt.

Kriterierna för fördomsfri föregångare är att man arbetat för etniskt jämlikhet och offentligt talat om mångkulturalism. Vi söker personer eller gemenskaper som aktivt har arbetat med eller för invandrare, särskilt har bjudit in eller tagit med personer med invandrarbakgrund i sin verksamhet och märkbart arbetat för etnisk jämlikhet.

Vi behöver nu er hjälp att hitta årets fördomsfria föregångare. Skicka ditt förslag med motivering till samordnare av social- och integrationsstödjande verksamhet Rebecca Börman senast den 11.3 via e-post rebecca.borman@redcross.fi eller till postadressen Finlands Röda Kors Åbolands distrikt, Kaskisgatan 13 A 3, 20700 Åbo.