Festarivapaaehtoisten ja ensiapuryhmien seminaari

17.3.2018 9:30 till 18.3.2018 16:00
Punainen Risti tarjoaa laadukasta festaritoimintaa. Osallistujat oppivat hyviä toimintatapoja ensiapu- ja festaripäivystysten toteuttamisesta. Päihde- ja seksuaaliterveystyön toimijat saavat lisätietoja mm. Chemsex –ilmiöstä ja festaritoiminnan käytännöistä. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa hätäensiapukurssi (4 x 45 min). Koulutus jakautuu eri osioihin ja painotuksiin.
Plats:
Karjalantie 55, 18600, Myllyoja
Typ av händelse: 
  • Kurser och utbildning
Pris: 
40,-/koulutus (20,-/pvä) ja yöpyminen 20,-/yö.
Arrangör: 
Suomen Punainen Risti

Koulutus tarjoaa jokaiselle festareilla toimivalle jotain. Osa ohjelmasta on kaikille yhteistä ja osa jakautuu eri toimintamuotojen mukaan. Liitteenä ohjelma.
Tuula Valtonen kertoo, miten Lahdessa päihteiden käyttöön puuttuminen on sisällytetty automaattiseksi osaksi päivystystoimintaa.
Minttu Tavia kertoo, miten voimme ohjata asiakkaita etsimään tietoa päihdepalveluista (24/7 palvelu) ja samalla kuulemme, mikä on ollut ajankohtaista palvelussa.
Ella Saarinen on tutkinut miesten välisessä seksissä käytettyjä päihteitä. Chemsex aihe on nyt päihdekentässä ollut paljon keskustelua herättävä teema.
Koulutus antaa myös selkeyttä jokaiselle päihdetyön vapaaehtoiselle festarikäytännöistä ja mahdollisista kohdattavista tilanteista.

Verkostoituminen on tärkeää kesän yhteistyön sujumiselle ja myös siihen koulutus antaa hyvät puitteet.

 

Päihdetyön ja hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoisia avustetaan matkakuluissa halvimman kulkuneuvon mukaan yli 30,- ylittävältä osalta.
(Jos olet jäsen, mutta et saa osastolta avustusta, voit saada kurssimaksusta alennusta.)