Neljä ihmistä Punaisen Ristin liiveissä seisomassa pöydän takana.

Terveyden edistäminen

Kuva: Timo Heikkala / Suomen Punainen Risti

Terveyden edistäminen

Punaisen Ristin terveydenedistämistyön parissa vapaaehtoiset keskustelevat seksuaaliterveyteen, päihteisiin ja tapaturmien ehkäisyyn liittyvistä asioista.

Terveyden edistämisen ohjelmissa välitetään tietoa, järjestetään tapahtumia ja kannustetaan ihmisiä huolehtimaan omasta ja lähiyhteisönsä terveydestä, ehkäisemään tapaturmia ja hankkimaan erilaisia arjessa selviytymisen taitoja.

Terveyspisteet

Terveyspisteissä ohjataan ja neuvotaan miten huolehtia omasta ja läheistesi terveydestä ja niissä käynti on maksutonta. Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti vaikkapa painonhallinnasta, sairaudesta tai henkilökohtaisesta surusta.

Tarvittaessa asiakas ohjataan omaan terveyskeskukseen tai lääkärille. Voit osallistua terveyspisteissä myös erilaisiin tapahtumiin ja ryhmätoimintaan. Terveyspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta.

Satakunnan piirin alueella 18 terveyspistettä, 30 terveyspistevapaaehtoista ja yli tuhat asiakaskohtaamista. Terveyspistetoimintaa on seuraavissa osastoissa: Eurajoki, Luvia, Lappi, Huittinen, Pori, Kokemäki, Ulvila, Rauma, Punkalaidun, Kankaanpää.

Kiinnostaako sinua terveyden edistämisen vapaaehtoistyö? Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan!

Lisätiedot

Anne-Mari Hakuni

Terveyden- ja hyvinvoinnin päällikkö
anne-mari.hakuni@punainenristi.fi 
040 760 7141

Jenni Kukkula

Asiantuntija - terveyden edistäminen
jenni.kukkula@punainenristi.fi 
p. 040 774 6363

Tapaturmien ehkäisy

Punaisen Ristin koordinoima tapaturmien ehkäisyverkosto jakaa tietoa tapaturmien ehkäisystä erilaisin viestinnän keinoin: kampanjoiden, koulutuksen, verkkosivujen sekä viestintämateriaalien avulla.

Tiina Hiidenoja-Sirén

Järjestökehittäjä – ensiapu ja auttamisvalmius
tiina.hiidenoja-siren@punainenristi.fi  
040 065 1105