SuomiKamu-toimintaa toteutetaan Espoossa

"Lähde SuomiKamuksi maahanmuttajalle! Vapaaehtoinen ystävä voi mm. pitää seuraa, olla apuna, tutustuttaa lähiympäristöön, yhteiskuntaamme ja paikallisiin tapoihin."

ESPOON SUOMIKAMU-TOIMINTA TOTEUTUU YHTEISTYÖSSÄ ESPOON MAAHANMUUTTAJAPALVELUIDEN KANSSA

Tule ystäväksi maahanmuuttajaperheelle tai maahanmuuttajalle!

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. Kamun kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin, laitetaan mahdollisesti ruokaa. Tehdään sitä, mitä yhdessä sovitaan. Espooseen asettunut, oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kaipaa suomalaisia kontakteja ja haluaa oppia kieltä arkisissa toimissa. Sinä voit ystävänä ja arjen oppaana tarjota apuasi. Mitään erityistaitoja et tarvitse - olet tervetullut mukaan ihan tavallisena omana itsenäsi. Ystävyyden merkeissä sitoudut toimintaan aluksi noin puoleksi vuodeksi. Tapaamisia olisi vähintään kerran kuukaudessa. Kartoitamme nyt kiinnostusta mahdollisen pilotin järjestämisestä Espoossa heti kesän jälkeen.

Järjestämme yhden illan koulutuksen, jonka jälkeen yhdistämme 'mamut' ja suomi-kamut toiveiden pohjalta. Ja "kamuilu" voi alkaa vaikka heti!

MAKSUTON SUOMIKAMU-KOULUTUS

  • Keskiviikkona 4.9.2019 klo 17-20
  • Entressen kirjasto, sininen huone, Siltakatu 11, Espoo
  • Ilmottautumiset viimeistään 28.8.2019, Heidi Turunen, heiditurunen911@gmail.com.

Voit ottaa mukaan puolisosi, perheesi tai ystäväsi.

Heidi Turusen SuomiKamu-tilannekatsaus 10.5.2019:

"Väliaikatiedotuksena kerromme, että kyselymme on tuottanut toistaiseksi niukasti kiinnostuneita (5-6) ja nyt käymmekin yhteistyötahojen kanssa keskustelua siitä, millä mallilla kannattaisi syksyllä tästä jatkaa. Kiitos teille kaikille kovasti - saamme varmasti teille järkättyä sekä koulutuksen että ystävän syksyllä, jos toivon mukaan vielä olette innostuneita! Palaan asiaan syksyn alkaessa. Samalla toivon, että huutelette tutuillenne ja verkostoissanne lisää vapareita mukaan! Toiminta on tosi kivaa ja vaparikin saa tukea ja vinkkejä tarvittaessa taustajoukoilta! Minulle voi ohjata viestittämään, jos joku innostuu vielä! Kesän tuloa odotellen, Heidi"

Tutustu linkin https://rednet.punainenristi.fi/node/38202 kautta asiaan, ja jos kiinnostuit, ilmoittele itsestäsi!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: heiditurunen911@gmail.com, katrirannisto@gmail.com