Anmäl dig till Röda Korsets sommarklubbar nu!

Joni Nikander
Fotograf: Joni Nikander

Har du barn i åldern 10-13 år och vill att de ska ha något roligt att göra de första veckorna av sommarlovet medan du ännu jobbar?

Måndag till torsdag under vecka 23 och 24 ordnar Röda Korset Åbolands distrikt två sommarklubbar, den första i Pargas och den andra i Kimitoön. På sommarklubbarna får man leka, spela, pyssla, vara utomhus, åka på utfärd och ha det roligt tillsammans med trygga vuxna medan föräldrarna jobbar. På sommarklubbarna talar vi både finska och svenska och följer Röda Korsets sju grundprinciper.

- Vi har redan i många år ordnat barnläger, men i år kände vi att det var dags för något nytt. Genom att i år ordna sommarklubbar tillsammans med våra lokalavdelningar i Pargas och Kimitoön hoppas vi erbjuda sommarlovskänsla för nya generationer, säger Andrea Södergård, samordnare på Åbolands distrikt.

I Pargas ordnas sommarklubben den 3-6.6 kl 9-16.30 i avdelningens lokal Humana, Strandvägen 16. På Kimitoön ordnas sommarklubben veckan efter den 10-13.6 kl 9-16.30 i Kimito avdelnings lokal på Engelsbyvägen 1.

- Vi vill att så många som möjligt ska ha meningsfull sysselsättning under de första sommarveckorna. Därför finns det möjlighet att söka stipendium för deltagaravgiften i fall man av ekonomiska eller sociala orsaker annars skulle ha svårt att delta i klubbarna, säger Södergård.

Mer information och anmälan finns på https://lyyti.in/sommarklubb_kesakerho2019. Lägret har ett begränsat antal platser och fylls i anmälningsordning. Sista anmälningsdagen är den 26 maj.

På frågor svarar Andrea Södergård på andrea.sodergard@redcross.fi eller nummer 040 352 9375.