Kouluttajan polku

KOULUTTAJAN POLKU

Tutustu Minnan kanssa kouluttajan tehtävään https://rednet.punainenristi.fi/node/56197.  
Lisätietoa kouluttajan tehtävästä ja ennakkovaatimuksista löydät: www.rednet.punainenristi.fi/node/6357.

1. Haku kouluttajakoulutukseen
a) Lue liite 2019 Kouluttajakoulutuksen tiedote ja ohjeita huolella. Mieti mikä koulutuslinja kiinnostaa ja onko sinulla riittävästi kokemusta siihen.
b) Lue liite Kouluttajan yhteisymmärrys, jossa kerrotaan kouluttajan roolista Punaisessa Ristissä. Jos toimit jo Punaisen Ristin paikallisosastossa, sovi kouluttajakoulutuksesta osastosi kanssa.
c) Ota yhteyttä koulutussuunnittelijaan (Emilia Jokiaho emilia.jokiaho@redcross.fi). Kaikki koulutukseen haluavat kutsutaan piiritoimistolle haastatteluun.

2. Kouluttajakoulutuksen osioihin osallistuminen ja apukouluttajana toimiminen
Kouluttajakoulutuksen ajankohdat ja lisätiedot löytyvät liitteestä. Jos olet uusi toimija, sovitaan kurssi jossa voit kouluttajakoulutuksen aikana  toimia apukouluttajan tehtävissä. Sopiva kurssi katsotaan yhdessä oman kotiosaston yhdyshenkilön tai piirin toimialavastaavan työntekijän kanssa.

Mahdollisuuksien mukaan sovitaan opetusnäytteen ajankohdasta ja mentorista jo kouluttajakoulutukseen hyväksymisen jälkeen.

3. Mentorille opetusnäytteen anto
Työstät opetussuunnitelman 1-2x45min aiheesta, josta on sovittu yhdessä mentorin tai toisen kurssilla toimivan pääkouluttajan kanssa. (Liiitteet opetusharjoituksen kaavake ohjeineen ja opetusjakson suunnittelupohja)

Koulutuksen jälkeen käytte yhdessä mentorin kanssa koulutustilanteen läpi kaavaketta tukena käyttäen. .

4. Onneksi olkoon uusi kouluttaja
Tieto jäsenrekisteriin:
Hyväksytyn opetusnäytteen jälkeen kouluttajapätevyys kirjataan jäsenrekisteriin, jolloin kouluttaja on osa valtakunnallista Punaisen Ristin kouluttajien ryhmää.

Todistus ja henkilökortti:
Saat opintopisteytetyn todistuksen ja olet oikeutettu saamaan henkilökortin kouluttaja-nimikkeellä. Henkilökorttia varten toimita selkeä kasvokuva sähköpostin liitteenä koulutussuunnittelijalle. Kortteja tehdään noin kerran kuukaudessa. Liitteenä henkilökortti ja täyttöohje ohjeet henkilökortin käyttämiselle.

Kouluttajien ryhmä Omassa:
Punainen Risti Oma -tietojärjestelmästä www.punainenristi.fi/oma löytyy Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella toimivien kouluttajien ryhmä. Ryhmään pääsee liittymään kun luo profiilin ja liittyy toimintaryhmään Helsingin ja Uudenmaan piiri, kouluttajat.

Järjestötiedote:
Saat Helsingin ja Uudenmaan piirin Tässä ja Nyt -järjestötiedotteen 6 krt./v.

5. Koulutusten suunnittelu ja järjestäminen käytännössä
Nyt pääset itse toimintaan. Tutustu koulutusten järjestäminen käytännössä liitteeseen.
Koulutuksen järjestäjille -osiosta löytyy lisää tukea.

6. Punaisen Ristin kouluttajapätevyyden ylläpitäminen
Kouluttajapätevyys tulee päivittää vähintään kolmen vuoden välein osallistumalla valtakunnallisille kouluttajapäiville (tammikuun 3. tai 4. viikonloppu) tai mahdollisuuksien mukaan piirin järjestämään täydennyskoulutukseen.

7. Muuta:
Kouluttajilla on vahvaa omaa osaamista. Tämän linkin kautta kouluttaja voi jättää tietoa osaamisestaan ja sitä jaetaan eteenpäin vapaaehtoisille ja osastoille: www.lyyti.in/KouluttajaOsastoonPalsta