Föreslå årets frivillig!

Den sjätte Årets frivillig-kampanj har börjat 21.8.2019. Medborgararenan (Kansalaisareena) söker efter en person som med sitt exempel inspirerar andra frivilliga.

Årets frivillig kan vara någon som är ny eller som har jobbat redan för en längre period. Hen skall ha ett stort hjärta och det gör ingen skillnad var hon jobbar i Finland, eller på vilken sektor. Hen kan vara en bärande kraft, skicklig inspiratör, påhittigt verksamhets utvecklare, brobyggare, skapare av möten eller en annars aktiv och meriterad frivillig.

Föreslå mottagare för priset

Du som föreslår Årets frivillig kan varaen person eller en förening. Gå till Kansalaisareenas websida  http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/och förslå någon! Deadline är 21.9.2019.

Röstningen sker på basis av givna förslag, och de är öppen 30.9–27.10.

Röstningen är öppen för alla. En jury kommer att välja ut Årets frivillig bland de 10 kandidater som fått mest röster i den öppna röstningen. Årets frivillig kommer att nomineras på internationella frivilligdagen 5.12.2019.

Målet för Årets frivillig-kampanjen är att höja synligheten och uppskattningen av frivilligverksamheten. Prisets mottagare kommer att fungera som en ambassadör av frivilligverksamheten.

ifjol delades ut priset (Årets frivillig 2018) undantagsvis till två mottagare: Tapani Vainikainen från Vanda och Jouko ”Jouko the street Barber” Näivälle från Helsingfors.