Kymmenes SPR Katastrofigolf -tapahtuma keräsi täyden golfkentällisen lahjoittajia

Pasi Leino
Fotograf: Pasi Leino
"Kymmenennen SPR Katastrofigolf -tapahtuman osanottajia yhteiskuvassa"
Pasi Leino
Fotograf: Pasi Leino
"Klaus ”Jomppe” Koskimies 70 -vuotisgolfilla mukanaan Jouko Huju ja Jukka Erkko "
Pasi Leino
Fotograf: Pasi Leino
"Anu-Miisa Forell (oik.) osallistui perheineen Nälkäpäiväkeräykseen "
"Katastrofigolf pelattiin Hill Siden Valley -kentällä jo kymmenettä kertaa"

Golfaajat aloittivat syksyn Nälkäpäiväkeräykseen osallistumisensa jo maanantaina 9.9. Vihdin Hill Side Golfiin saapui lähes 80 harrastajaa ankeista sääennusteista piittaamatta. Pelaajien maksamat osallistumismaksut tuloutetaan lyhentämättöminä SPR:n katastrofirahastoon. Katastrofirahaston avulla lievitetään hätään joutuneiden tuskaa niin kuin maailmallakin.

Hill Side Golf on toiminut tapahtuman yhteistyökumppanina jo kymmenen kertaa. Koko golfkeskuksen toiminta oli vaakalaudalla vuoden alussa, mutta vihtiläiset yrittäjät Jyrki Nykänen ja Lassi Kiviniemi tekivät sopimuksen kahden 18 reikäisen kentän ja niihin liittyvän infran hoitamisesta. Myös entisistä osakkaista saatiin keväällä suuri joukko lunastamaan pelioikeuden, mikä mahdollisti pelikauden aloittamisen keväällä. Kunto- ja kilpagolfaamisen ohella erilaiset yritysten golftapahtumat auttavat toiminnan pyörittämisessä. SPR Katastrofigolf on yksi niistä tapahtumista, joka tuo kentälle asiakkaita koko pääkaupunkiseudulta. Hilly Billy Golf Oy, Nykäsen ja Kiviniemen yritys, on tehnyt sopimuksen siitä, että pelaaminen kentillä jatkuu myös ensi kaudella. Katastrofigolfinkin järjestämisestä Jokikunnalla syyskuussa 2020 on jo sovittu.  

Täysi kentällinen pelaajia koostuu suurelta osalta sellaisista osallistujista, jotka ovat olleet mukana vuodesta toiseen. Tellu Markkanen Helsingistä on pelaamassa jo kymmenettä kertaa. Vakiovieraat Tarja-Riitta Nissinen, Hanneli Grönberg ja Eija Lopmeri kertoivat, että osallistuminen hyvin järjestettyyn tapahtumaan on kaikille osapuolille win-win -tilanne. ”Osallistumismaksu on kohtuullinen 70 euroa, jolla saa hotelliluokan aamiaisen, pelimaksun, eväät kentälle, pelipallot, kahvit kentällä sekä kunnollisen lounaan, ja hyvin pelaa saattaa vielä voittaa palkinnonkin. Kun osallistumismaksu menee lyhentämättömänä Nälkäpäiväkeräykseen, saa Katastrofirahastokin meiltä enemmän, kuin mitä tulisi keräyslippaaseen laitettua. ” kertoivat rouvat ukkospuuskan aiheuttamalla pelitauolla.      

Helsinkiläinen kesät Hangossa golfaava Klaus ”Jomppe” Koskimies tuli pelaamaan Katastrofigolfiin tutun kaveriporukan Jouko Hujun ja Jukka Erkon kanssa omana 70-vuotissyntymäpäivänään. ”Viides kerta täällä osallistujana ja aina on ollut kivaa. Nyt tuo ukkonen oli vähän niin kuin ilotulitus juhlan kunniaksi. Suuri yllätys oli, että järjestäjäkin oli huomioinut juhlapäivän pienellä seremonialla. Peli ei mennyt ihan putkeen, ja fyysisesti tuntui raskaammalta kuin aikaisemmin. Johtuukohan se siitä, että nyt on 70 vuotta mittarissa.” kertoili Koskimies.

Anu-Miisa Forell, kahvilayrittäjä Somerolta on ollut Katastrofigolfissa mukana vuodesta 2017: ”Ei tämä meille ole mikään yrityksen työhyvinvointipäivä, vaan perhevoimin tässä ollaan liikkeellä, tytär miehineen on mukana.  Voisi tietysti olla sellainenkin, jos firmassa olisi enemmän golfareita. Kyllä me tultiin tänne nauttimaan golfista ja reippaasta ulkoilusta sekä hyvästä kentästä ja ennen kaikkea osallistumaan Nälkäpäiväkeräykseen. Meidän mielestä tämä on eriomainen tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Miksi tämmöistä tapahtumaa ei järjestetä muuallakin.” aprikoi Anu-Miisa Forell ja lupasi tulla myös ensi vuonna, jos aikataulut sopivat.

Kymmenes SPR Katastrofigolf -tapahtuma, pienestä ukkoskuurosta huolimatta, oli osallistujien mielestä onnistunut tapahtuma ja sen tuottona Katastrofirahastoon tuloutetaan yli 5000 euroa. Tapahtuman järjestävässä SPR:n Suomenlinnan osastossa, jossa on noin 150 jäsentä, ollaan tyytyväisiä tulokseen ja toivotaan, että kaikki osallistuisivat omalla tavallaan nälkäpäiväkeräykseen. Valtakunnallinen keräys toteutetaan 26.-29.9.     

Reijo Lahtinen
Punainen Risti, Suomenlinnan osasto