Vi söker verksamhetsledare

Finlands Röda Kors Mariehamns avdelninglediganslår tjänsten som verksamhetsledare

Vi söker dig som gillar administration, är noggrann och har intresse för socialt arbete.

Finlands Röda Kors Mariehamns avdelning är en av Ålands 16 lokalavdelningar inom Röda Korset. Röda Korset är en hjälporganisation som finns över nästan hela världen. En stor del av Mariehamns avdelnings verksamhet sker på Röda Korsgården som är ett aktivitetshus för seniorer. Avdelningen arbetar också med tex insamlingar, nödhjälp i hemlandet, hälsopunkter, integrationsverksamhet, är värd vid blodgivningar på Åland och annat arbete som faller under Röda Korsets verksamhetsområde. Våra frivilliga är vår viktigaste resurs. Vi har ett tätt samarbete med Finlands Röda Kors Ålands distrikt.

Verksamhetsledaren koordinerar och administrerar föreningens arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med styrelsen.I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp verksamheten.  Du ansvarar för att sköta avdelningens ekonomi och leda personal. Vid avdelningens styrelsemöten är du föredragande och sekreterare. Du är spindeln i nätet som ser till att verksamheten löper på.  Du ansvarar också för att administrera underhållet av Röda Korsgården. Du får gärna vara praktiskt lagd och inte vara rädd för att hoppa in och göra vad som behövs.  Du koordinerar avdelningens frivilligarbete.

Önskvärda kunskaper och erfarenheter är administrativt arbete, föreningsarbete och språk (främst finska och engelska). Du får gärna ha erfarenhet från liknande arbete. Vi önskar att du är självgående och strukturerad i ditt arbete. Samarbetsförmåga och empati är viktiga egenskaper. Du har en för arbetet lämplig utbildning eller arbetserfarenhet.

Arbetstid: 80% eller enligt överenskommelse. I arbetet ingår ibland kvälls- och helgjobb samt arbetsresor. Anställningen är ordinarie med en prövotid på sexmånader.

Är du intresserad?Skicka in din ansökanmedCV och löneanspråk till rodakorsgarden@aland.net senast 4.9.2020 kl. 16. Intervjuer sker fortlöpande. Tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

Finlands Röda Kors Mariehamns avdelning följer Ertos tjänstekollektivavtal Kollektivavtal för organisationer inom det sociala området.Kansliet på Röda Korsgården på Västra Esplanadgatan 5 i Mariehamnär huvudsaklig arbetsplats.

Arbetet börjar omgående eller enligt överenskommelse. På frågor svarar verksamhetsledare Josefine Egenfelt, tel. 04573451082 eller ordförande Jarl Danielsson, tel. 04575351019.

Välkommen med din ansökan!