Nälkäpäiväkeräykseen etsitään lipaskerääjiä Kemijärvellä

Kemijärvelle tarvitaan Nälkäpäivän lipaskerääjiä 29.–30. syyskuuta – keräysvaroilla apua Suomeen ja maailmalle

Punaisen Ristin Kemijärven osasto kutsuu kaikki mukaan kerääjiksi Nälkäpäivään 29.–30. syyskuuta. Lipaskerääjäksi pääsee kuka tahansa ilmoittautumalla hieman etukäteen osaston keräysjohtajalle.

Punaisen Ristin Nälkäpäivää vietetään torstaista lauantaihin 28.–30.9.2023. Varsinainen lipaskeräys Kemijärvellä toteutetaan perjantaina ja lauantaina. Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jonka kautta Punainen Risti auttaa yhteisöjä varautumaan kriiseihin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Lipaskerääjänä jokainen voi auttaa, ja keräyksen voi perustaa myös verkossa. Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei sidota ennalta tiettyyn kohteeseen, jotta niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin tarvitaan.

Lippaaseen tarttunut lähtee usein kerääjäksi uudestaankin

Kaikki ovat tervetulleita keräämään, ja yksikin tunti kerääjänä on arvokas apu. Viime vuonna Nälkäpäivä-keräykseen Kemijärvellä osallistui 13 lipaskerääjää, mukana myös Hillatien koululaisia.

– Kerääjät ovat antaneet palautetta, että kerääminen on hauska ja konkreettinen tapa auttaa. Kerääminen on myös tehokasta: antamalla aikaansa lipaskerääjänä meistä moni voi koota auttamiseen enemmän varoja kuin mitä pystyisi yksin lahjoittamaan, kertoo osaston keräysjohtaja Maire Martin.

Kerääjäksi voi ilmoittautua keräysjohtaja Maire Martinille (p. 044 0377255) tai osoitteessa punainenristi.fi/nalkapaiva. Mukaan tarvitsee vain säähän sopivat ulkovaatteet ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Kaikki kerääjät perehdytetään ja keräysjohtaja on heidän tukenaan keräyksen ajan.

Digikerääjäksi voi ilmoittautua osoitteessa punainenristi.fi/nalkapaiva. Digikerääjä voi perustaa oman keräyksen ja haastaa ystävät tai työ- ja harrastusporukan osallistumaan. Nälkäpäivä-keräys jatkuu verkossa syys- ja lokakuun ajan.

Nälkäpäiväkeräykseen voi lahjoittaa myös ilman käteistä seuraavilla tavoilla: lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499 (20 €), MobilePayllä numeroon 10900, soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm) tai tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.

Lisätietoja:

Maire Martin keräysjohtaja, Suomen Punaisen Ristin Kemijärven osasto, p. 044 0377255

punainenristi.fi/nalkapaiva

oma.punainenristi.fi/event/24140

www.facebook.com/sprkemijarvi