Matias Sallinen

Nimi

Matias Sallinen

Punaisen Ristin osasto ja piiri

Outokummun osasto, Savo-Karjalan piiri

Asetun ehdolle

Puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja jäseneksi

Miksi haet mukaan nuorisotoimikuntaan?

Haen mukaan nuorisotoimikuntaan, koska haluan olla vaikuttamassa ja tuomassa esille nuorten äänen SPR:n toiminnan kehittämisessä. SPR:n arvot ja periaatteet myös sopivat erittäin hyvin henkilökohtaisiin arvoihin ja periaatteisiini. Nuorten hyvinvointi on myös minulle henkilökohtaisesti tärkeä asia, jonka vuoksi haluaisin olla edistämässä sitä SPR:n kautta.

Millaista kokemusta sinulla on Punaisen Ristin toiminnasta?                    

Olen SPR Outokummun osaston aktiivinen jäsen, sekä olen myös paikallisosaston hallituksen jäsen. Olen ollut mukana suunnittelemassa ja järjestämässä osaston toimintaa ja tapahtumia. Olen myös ollut aktiivisesti mukana mm. ensiapupäivystystoiminnassa päivystäjänä, sekä nuorten- ja lasten toiminnoissa. Olen mm. ollut ohjaajana Reddie kids kerhossa.

Oletko toiminut muissa järjestöissä vapaaehtoisena? Mitä vapaaehtoistoiminta sinulle merkitsee?     

En ole. Vapaaehtoistoiminta SPR:n kautta tarkoittaa minulle ihmisten auttamista pyyteettömästi, sekä yhteisöllisyyden tukemista. Vapaaehtoistoiminnan perustana on minusta pyyteetön halu auttaa ja luoda yhteisöllisyyden tunnetta myös sellaisille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä.

Nuorisotoimikunta työskentelee ryhmänä. Millainen olet tiimin jäsenenä?                         

Tiimin jäsenenä olen vastuuntuntoinen ja hoidan omat tehtäväni parhaani mukaan. Olen myös aina valmis tukemaan muita ryhmän jäseniä omissa tehtävissään.

Miksi sinut pitäisi valita nuorisotoimikunnan jäseneksi, puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi?

Minut pitäisi valita nuorisotoimikunnan jäseneksi, koska haluan tuoda nuorten äänen esille SPR:n toiminnassa, jotta voisimme yhdessä järjestönä osaltamme paremmin osallistaa nuoria ja ennaltaehkäistä yhteiskunnallisesti vakavia ongelmia, kuten nuorten syrjäytymistä ja päihteiden käyttö. Olen myös itse valmis kuuntelemaan nuoria ja puhumaan heidän puolestaan. Nuorissa on nimittäin myös tämän järjestön tulevaisuus. Haluankin olla mukana kehittämässä järjestöstä nuorille houkuttelevamman, jotta heistä saataisiin SPR:lle uusia aktiivisia jäseniä.

Miten sinun mielestäsi Punainen Risti tulevina vuosina voisi tukea nuorten elämänhallintaa, hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta?            

SPR:n tulee näkyä nuorten arjessa vahvemmin, esimerkiksi kouluissa ja vaikkapa festareilla, sekä muissa tapahtumissa joissa nuoria on. Myös sellaiset nuoret, jotka jäävät yksin ja ovat vaarassa syrjäytyä, tulee ottaa huomioon. Voisimme esimerkiksi tehdä yhteistyötä etsivän nuorisotyön kanssa, jolloin saisimme luotua kontakteja niihin nuoriin, jotka meitä eniten tarvitsisivat. Voisimme tarjota heille mahdollisuuden mielekkääseen harrastukseen SPR:n parissa ja/tai myöskin auttaa yhdessä löytämään ratkaisuja ja apua ongelmiin. Tätä toki tehdäänkin, mutta mielestäni toimintaa tulisi kehittää sellaiseksi, että syrjäytymisvaarassa olevat nuoret tavoitettaisiin paremmin. Tällä tavoin SPR:n toimintaa kehittämällä yhä enemmän ennaltaehkäiseväksi, nuorten hyvinvointi paranisi. Myös yhteisöllisyyden tunne lisääntyisi nuorten keskuudessa.

Miten nuoret saadaan osaksi järjestön kokonaisvalmiutta?                      

Ensinäkin SPR:n tulee näkyä nuorten käyttämissä somekanavissa vahvemmin. Nuorten täytyy myös päästä vaikuttamaan SPR:n järjestämiin tapahtumiin ja toimintoihin yleisesti, jotta niistä saataisiin kehitettyä enemmän nuorisoystävällisiä. Jo mukana olevien nuorten tulee myös olla fyysisesti itse paikalla järjestön toiminnoissa ja tapahtumissa, jotta nuoret uskaltautuisivat paremmin mukaan.

Miten sinä voit vaikuttaa paikallisiin ja globaaleihin ilmiöihin?                 

Voin vaikuttaa niihin tuomalla nuorten äänen julki median kautta. Voin kannustaa ihmisiä tukemaan kriisi- sekä ennaltaehkäisevää vapaaehtoistyötä olemalla itse mukana aktiivisesti tai vaikkapa lahjoitusten avulla.