Monikulttuurisuus

Sini Kantola
Fotograf: Sini Kantola
"Monikulttuurinen perheleiri Oulussa"
Jarno Laakso
Fotograf: Jarno Laakso
"Oulu loves -tapahtuma Rotuaarilla 16.3.2012"
Marika Parkkila
Fotograf: Marika Parkkila
"Kansojen kattaus -ilta Siikajoella (Moldova-ilta)"
Anu Moilanen
Fotograf: Anu Moilanen
"Kansojen kattaus -ilta Pudasjärvellä (Turkki-ilta)"
Marika Parkkila
Fotograf: Marika Parkkila
"Kansojen kattaus -ilta Pyhäjoella (Afganistan-ilta)"

Tule mukaan tekemään monikulttuurista työtä! 

Haluatko edistää moniarvoista yhteiskuntaa? Haluatko olla mukana rasisminvastaisessa toiminnassa? Oletko kiinnostunut erilaisista kulttuureista?

Liity mukaan Punaisen Ristin monilukuiseen joukkoon. Voit toimia vapaaehtoisena kotoutumista tukevissa toiminnoissa!

Avarra maailmaasi!

Suomen Punainen Risti toimii monikulttuuristen arvojen puolesta ja edistää maahanmuuttajien kotoutumista. Toivotamme tervetulleiksi riveihimme niin kantasuomalaiset kuin uussuomalaiset.

Melkein jokaisella paikkakunnalla on Punaisen Ristin osasto, joka tarjoaa mielekästä tekemistä. Edistämme suvaitsevaisuutta - tule tekemään työtä kanssamme!

§  Tarjoamme mahdollisuuden laajentaa maailmankuvaa ja saada tietoa eri kulttuureista

§  Vierailemme kouluissa pitämässä oppitunteja tai vetämässä erilaisia pelejä - tule oppimaan pelisäännöt!

§  Rohkaisemme maahanmuuttajia tulemaan aktiivisesti myös omaan toimintaamme mukaan liittymällä Punaisen Ristin paikallisosastoihin ­– uussuomalaisilla on uusia näkökulmia ja voimavaroja osastojen työhön.

§  Punainen Risti on myös aktiivisesti mukana toteuttamassa suvaitsevaisuutta edistäviä tilaisuuksia eri alueilla. Näistä näkyvin on vuosittaiset rasisminvastaiset kampanjat viikolla 12 maaliskuussa. Voit tulla mukaan kampanjoimaan omalla paikkakunnallasi!

Vapaaehtoisuuden muotoja on monia

Koulutamme jatkuvasti vapaaehtoisia ystävä- ja tukihenkilöitä maahanmuuttajille ja toimimme yhteistyössä maahanmuuttajajärjestöjen kanssa.

Ylläpidämme erilaisia kieli- ja kulttuuriryhmiä, naisten ja lasten ryhmiä sekä järjestämme retkiä ja leirejä perheille, nuorisolle sekä lapsille. Järjestämme myös esimerkiksi leipäsuomen kursseja ja lasten läksyjenlukupiirejä. Voit osallistua ja antaa ajastasi pari tuntia viikossa vaikkapa maahanmuuttajalasten läksyjen ohjaamiseksi. Voit myös toimia pakolaistaustaisen ihmisen ystävänä ja uuteen ympäristöön opastajana, vara-mummona pakolaisperheen lapsille ja vaikka koko perheen voimin ystäväperheenä pakolaistaustaiselle perheelle.

Lisäksi annamme maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille neuvontaa ja tukea sosiaalisissa kysymyksissä sekä puutumme vallitseviin epäkohtiin.

Löydä oma toimintamuotosi

Lisätietoa:

Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä

Marika Parkkila
puh. 040 1560060
marika.parkkila@redcross.fi