Tapaturmapäivä 13.5.2022

Tapaturmapäivänä on kampanjoitu monilla eri teemoilla vuodesta 1995 alkaen. Ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä päivää vietetään jokaisena perjantaina 13. päivä. Punainen Risti vastaa päivän toteutuksesta yhteistyössä muiden Tapaturmien ehkäisyverkoston toimijoiden kanssa.

Tänä vuonna valtakunnallista Tapaturmapäivää vietetään viikolla 19, 9.5.-15.5.2022. Tapaturmapäivä-kampanjan tavoitteena on saada aikuiset (25-65v.) pohtimaan, miten tapaturmia voi omalla asenteellaan ja käytöksellään ehkäistä. Tänä vuonna tapaturmien ehkäisyä tarkastellaan erityisesti mökki- ja vapaa-ajan asuntojen ympäristöissä, joissa suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa. 

Tapaturmapäivään liittyviä tapahtumia:

Järjestämme 28.4. klo 17.30-18.30 infotilaisuuden vapaaehtoisille Tapaturmapäivä-kampanjaan osallistumisesta. Lisätietoja infotilaisuudesta https://oma.punainenristi.fi/event/14703  (ei vaadi ennakkoilmoittautumista). Infotilaisuuteen voi liittyä suoraan tästä linkistä.

Lisäksi vapaaehtoisille, työntekijöille ja kaikille muille asiasta kiinnostuneille järjestetään kampanjaviikolla Tapaturmapäivän webinaari 10.5.2022 klo 17.30-19.00, jossa kuulemme eri asiantuntijoiden puheenvuoroja tyypillisimmistä koti- ja vapaa-ajan tapaturmista. Lisätietoja webinaarista ja ilmoittautumisesta löytyy Oma Punaisesta Rististä: https://oma.punainenristi.fi/event/14704

Vinkkejä Tapaturmapäivään osallistumiseen

  • Testaa turvallisuustietoja ja -taitoja tapaturmatestillä ja vinkkaa testistä myös muille.
  • Ota some haltuun! Viesti tapaturmien ehkäisemisestä ja arjen turvallisuudesta somessa hashtagilla #tapaturmapäivä. Voit myös jakaa somejulkaisuja Tapaturmapäivän Facebookista.
  • Pidä tapaturmainfo tai osastoilta tapaturmien ehkäisystä. Voit myös hyödyntää Pärjätään yhdessä -hankkeen materiaaleja (Turvahuone, Turvallisuusbingo), jotka löydät alta. 
  • Tilaa osastollesi tapaturmien ehkäisymateriaalia (Turvallisesti kotona- juliste, Turvallisia Vuosia- opas, turvallisuuden tarkistuslistat) Punaisen Ristin verkkokaupasta: punaisenristinkauppa.fi ja jakakaa tarkistuslistoja, joiden avulla jokainen voi nopeasti kartoittaa oman kotinsa turvallisuusriskit. Tarkistuslistoja voi myös täyttää kotitapaturma.fi-verkkosivuilta.
  • Kampanjaviikolla 19 sivustolta tapaturmapäivä.fi löytyy tietoa erilaisista tapaturmatyypeistä, päihteiden osallisuudesta tapaturmiin sekä vinkkejä tapaturmien ehkäisyyn. Lisäksi sivustolla julkaistaan kampanjaviikolla jaettavia somekuvia ja videoita. Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä

Lisätietoja: 

Saara Aakko, Terveyden edistämisen suunnittelija, saara.aakko@punainenristi.fi, 0404806973

Sara Hämäläinen, Terveyden edistämisen suunnittelija, sara.hamalainen@punainenristi.fi, 0406732575