Röda Korset delar ut gåvokort till 270 åboländska familjer

Kristiina Hemminki
Fotograf: Kristiina Hemminki

Pressmeddelande 24.11.2021

Röda Korset i Åboland delar ut 270 presentkort för julmat till barnfamiljer i Åboland. Gåvokorten är värda 70 euro styck. 

Axel Gröndahl, projektplanerare på Röda Korset Åboland hoppas att korten ska förgylla barnfamiljernas jul. 

- Presentkorten är en betydelsefull gåva för familjer i Åboland. Alla 270 kort hittar sin väg till en familj, vilket visar hur stort behovet verkligen är, säger Gröndahl. 

Presentkorten delas ut till barnfamiljer som befinner sig i en svår situation på grund av till exempel arbetslöshet, sjukdom, överskuldsättning, låga inkomster eller någon annan krissituation. Korten delas ut via socialen, diakonin och barnrådgivningen. 

Insamlingen Jul i sinnet möjliggör utdelningen 

Utdelningen av presentkorten skulle inte vara möjlig utan den årliga insamlingen Jul i sinnet som startade den 19.11 och pågår fram till julafton. 

I år behövs insamlingen mer än vanligt eftersom coronakrisen har påverkat många finländska familjers ekonomi. Barnfamiljer med redan dålig ekonomi har fått det ännu sämre samtidigt som pandemin lett till permitteringar och uppsägningar bland till exempel småföretagare. Det har resulterat i att allt fler familjer hamnat i en ekonomiskt utsatt situation och är i behov av hjälp. 

Insamlingen Jul i sinnet genomförs av Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbund i samarbete med Yle. Läs mer om hur just du kan bidra till en bättre jul för barnfamiljer här: https://hyvajoulumieli.fi/sv/ 

 

Mer info: 

Axel Gröndahl, projektplanerare, Röda Korset Åboland, axel.grondahl@redrcross.fi, 040 771 2820