Hurdant är finländarens vattenfotavtryck?

Vi behöver alla vatten för att leva. Mängden vatten som människor förbrukar varierar dock betydligt på olika håll i världen.

I vårt undervisningsmaterial Riskzoner för global fostran är även vattnet en ny riskfaktor. Med hjälp av materialet kan du med eleverna diskutera till exempel finländarnas vattenfotavtryck och hur man förbereder sig på vattenbrist.

Genom att logga in uppe till höger får du tillgång till lärarens material, där du hittar bl.a. de rätta svaren på uppgifterna och stöd till diskussionsfrågorna. Läs mer här: https://sproppimateriaalit.fi/web/site-30594/state-jurdimbteiwe6mi/front-page

 

Hungerdagen kommer igen i september. Ordna en insamling i din skola och hjälp människor nära och fjärran

 

Genom att delta i Hungerdagsinsamlingen 22.–24.9 är ni med i hjälparbetet och samlar in pengar till katastroffonden. På detta sätt tryggar vi tillsammans Röda Korsets beredskap att hjälpa både i hemtrakten och ute i världen.

När nöden är som störst vill vi trygga människornas grundläggande behov. De är desamma för oss alla: mat, vatten och skydd samt den säkerhetskänsla som en annan människas närvaro medför. 

Vi följer alltid samma principer. Vi försvarar allas rätt till liv och människovärdigt bemötande. Vi börjar med att hjälpa de mest utsatta.

Anteckna insamlingsdagarna i din kalender och följ våra nyhetsbrev. Du får enkla anvisningar och trevliga tips för att lyckas med din insamling.