Ihminen annostelemassa ruokaa astiaan Punaisen Ristin liivi päällään

Ruoka-aputoiminta Varsinais-Suomen piirissä

Kuva: Miika Norro / Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri

Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin osastot järjestävät ruoka-aputoimintaa useilla paikkakunnilla. Varsinais-Suomen piirissä suurin osa tarjoamastamme ruoka-avusta on koulujen ylijäämäruoan jakoa. Jotkin osastot tarjoavat yhteisöllistä aamupalaa tai kauppojen hävikin jakoa. Paikallisosastomme tekevät tiivistä yhteistyötä kuntien, seurakuntien ja muiden ruoka-aputoimijoiden kanssa. 

Tervetuloa vapaaehtoiseksi

Ruokajakelu on helppo mutta merkityksellinen tehtävä, joka ei vaadi pitkää koulutusta tai sitoutumista. Vuoroja voi tehdä oman ehtimisen mukaan.

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta tai ruokajakelun aloittamisesta omalla paikkakunnallasi, ota yhteyttä paikallisosastoosi tai piirin ruoka-apuvastaavaan Miika Norroon.

Kunnat, joissa Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin osastot jakavat ruokaa:

Aura (SPR Auran osasto)
Kaarina (SPR Kaarinan osasto)
Masku (SPR Lemun ja SPR Maskun osastot)
Naantali (SPR Naantalin osasto)
Nousiainen (SPR Nousiaisten osasto)
Raisio (SPR Raision osasto)
Sauvo (SPR Sauvo-Karunan osasto)
Uusikaupunki (SPR Kalannin ja SPR Uudenkaupungin osastot)

Tarkemmat tiedot ruokajakeluista löydät etsimällä paikkakuntakohtaisesti ruoka-apu.fi -sivustolta.

Aineellista apua ja osallisuutta (ESR+) -ohjelma

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri on mukana Aineellista apua ja osallisuutta (ESR+) -ohjelmassa, joka on suunniteltu helpottamaan kasvavaa ruoka-avun tarvetta Suomessa. ESR+ ohjelman uudet maksukortit ovat osa tätä tukea. Punaisen Ristin osastot järjestävät muun muassa ruokajakoja, terveyspisteitä, hyvinvointikahviloita ja yhteisöllisiä ruokailuja osana hanketta.

Aineellisen avun (ESR+) -ohjelman maksukorttien jakelukäytännöissä ja -aikatauluissa on vaihtelua paikkakunnittain. Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirissä tiedotamme korttien jakelusta paikkakuntakohtaisesti pääasiallisesti ruoka-apu.fi -sivustolla ruoka-aputoimintamme yhteydessä.

Lisätietoja korteista antaa tarvittaessa hankkeen projektityöntekijä Miika Norro. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse. Puhelimitse yhteydenotot tiistaista torstaihin klo 10–12.

Lisätiedot:
Miika Norro
projektityöntekijä
040 489 5754 / miika.norro@redcross.fi

Tiedot ruokajakeluista