Röda Korset rekryterar hungerdagsinsamlare i Åboland

Suvi-Tuuli Kankaanpää/FRK
Fotograf: Suvi-Tuuli Kankaanpää/FRK
"I slutet av september syns de röda insamlingsbössorna igen på gator och torg runt om i Åboland"

Pressmeddelande 1.9.2022

Röda Korset Åbolands distrikt bjuder in alla att delta som insamlare på Hungerdagen den 22–24 september. Redan med en timme som bössinsamlare kan man bidra med värdefull hjälp, och man kan också samla in på webben.

Röda Korsets Hungerdagsinsamling ordnas i Åboland torsdagen den 22 september till lördagen den 24 september 2022. Under Hungerdagen samlar man in medel till Finlands Röda Kors katastroffond, som används för att hjälpa personer som drabbats av katastrofer och konflikter runt om i världen – även i Finland.

Som böss- eller digitalinsamlare kan alla hjälpa till att rädda människoliv. Medlen som samlas in på Hungerdagen är inte bundna till ett specifikt mål i förväg, och därför kan de användas för att hjälpa snabbt där hjälpen behövs som mest för tillfället. Redan med en timme som insamlare kan man bidra med värdefull hjälp.

Att samla in ger gott humör

I förra årets insamling i Åboland deltog 800 personer, som tillsammans samlade in 44 000 euro för att hjälpa människor i nöd. Vem som helst kan delta, säger Christel Bergman som är byråsekreterare och har hand om insamlingar på Röda Korset Åboland.

Att samla in ger en gott humör och man behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Alla är alltså varmt välkomna med insamlare, säger Christel Bergman.

Man kan anmäla sig som insamlare och läsa mer om insamlingen på hungerdagen.fi.