Tapaturmapäivä 13.1.2023

Drum
Fotograf: Drum

Tapaturmapäivänä on kampanjoitu monilla eri teemoilla vuodesta 1995 alkaen. Ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä päivää vietetään jokaisena perjantaina 13. päivä. Punainen Risti vastaa päivän toteutuksesta yhteistyössä muiden Tapaturmien ehkäisyverkoston toimijoiden kanssa. Tänä vuonna valtakunnallista Tapaturmapäivää vietetään kaksi kertaa: nyt tammikuussa ja toisen kerran lokakuussa. Ensimmäisen Tapaturmapäiväkampanjan tavoitteena on saada jokainen pohtimaan, miten tapaturmia voi omalla asenteellaan ja käytöksellään ehkäistä talvisilla mökkireissuilla. Teema on suoraa jatkumoa kevään Tapaturmapäivästä, jolloin turvallisuutta tarkasteltiin kesämökkireissujen näkökulmasta.

 

Vinkkejä Tapaturmapäivään osallistumiseen

  • Ota some haltuun! Viesti tapaturmien ehkäisemisestä ja arjen turvallisuudesta somessa hashtagilla #tapaturmapäivä. Voit myös jakaa somejulkaisuja Tapaturmapäivän Facebookista. Somekuvia löydät kampanjasivuilta.
  • Pidä tapaturmainfo tai osastoilta tapaturmien ehkäisystä.
  • Tee mökin turvallisuustarkistus verkossa tai tulosta täältä tarkistuslista turvalliseen mökkeilyyn talvella.
  • Kampanjaviikolla 2 osoitteesta tapaturmapäivä.fi löytyy tietoa tapaturmien ehkäisystä talvisten mökkireissujen yhteydessä. Sivustolta löytyy myös muuta materiaalia, jota saa jakaa vapaasti!