Veckan mot rasism 2024

Välkommen att delta i arrangemanget av Veckan mot rasism 2024 och att agera mot rasism!

På denna sida hittar du kampanjainstruktioner för Röda Korsets avdelningar och frivilliga. Vi kommer att uppdatera denna sida i takt med att kampanjen utvecklas. Du hittar kampanjsidan för Veckan mot rasism på adressen https://www.rodakorset.fi/veckan-mot-rasism/.

Veckan mot rasism 18-24.3.2024

Temat för Veckan mot rasism denna gång är att bekämpa rasism.

För en person som upplever rasism ser världen annorlunda ut än för den som aldrig har varit föremål för rasism eller diskriminering. Hur skulle det kännas för dig om ingen någonsin satt bredvid dig på en fullpackad buss? Eller om du tvingades lyssna på kränkande rop medan du stod i kön vid kassan i affären?

Rasism manifesterar sig genom exempelvis rop på gatan eller på arenan, hotfull och kränkande skriftlig kommunikation samt likgiltig behandling. Som Röda Korset står vi på humanitetens sida, och därför agerar vi mot rasism. Kampanjen för Veckan mot rasism erbjuder lättillgängliga möjligheter att delta i anti-rasistiska aktiviteter. Avdelningar, arbetsgrupper och enskilda frivilliga kan delta i kampanjen på sociala medier, vid lokala evenemang och genom nationella distansevenemang. Information om evenemangen meddelas på Oma, https://oma.punainenristi.fi.

 

Information in English: https://rednet.punainenristi.fi/weekagainstracism 

Lisätietoja suomeksihttps://rednet.punainenristi.fi/RVviikko2024