Ungdomarnas Sommardagar 2018

Satu Meronen
Fotograf: Satu Meronen
"Röda Korsets internationella läger Fire år 2015 "

Sommardagarna inspirerar unga till beredskap

Vad betyder det att Röda Korset har beredskap att hjälpa? Hur kan man själv vara med i Röda Korsets hjälpberedskap?

Sommardagarna, ett landsomfattande evenemang för unga, ordnas 15–17.6 på ett campingområde i Runsala i Åbo. Vi inbjuder alla minst 13 år fyllda som vill lära sig något nytt, bekanta sig med Röda Korset och fira ett roligt veckoslut i trevligt sällskap. Från fredag till söndag har vi kurser, verksamhetspresentationer och stadsorientering, vi följer med FM i första hjälpen i Åbo centrum, spelar spel och har lägereld och annat som hör till sommaren. Vi erbjuder deltagarna möjlighet att förbättra sin förstahjälpsförmåga och bekanta sig med Röda Korset som beredskapsorganisation. Ett preliminärt program finns som bilaga nertill på sidan.

På lördag kan deltagarna välja den workshop som intresserar dem mest bland flera alternativ, till exempel:

- Röda Korsets larmgrupper

- Frivilliga Räddningstjänsten

- Skulle du klara dig 72 timmar på egenhand i en störningssituation?

- Lär dig första hjälpen genom att spela ett spel

- Finlands Röda Kors internationella katastrofhjälp

- Vänverksamhet på internet

- Modigt påverkande och kommunikation

Presentation av workshops nere på sidan som bilaga.

Vad kostar det?

Deltagaravgiften för medlemmar som anmäler sig senast 20.4 är 25 euro (37 euro för dem som inte är medlemmar i FRK). Anmäler man sig 21.4–11.5 är deltagaravgiften 35 euro för medlemmar (47 euro för dem som inte är medlemmar i FRK). Priset inkluderar hela programmet, maten från fredagens lunch till söndagens frukost samt logi från fredag till söndag. Login vid Sommardagarna ordnas i Röda Korsets tält och programmet hålls i huvudsak utomhus.

”Rekrytera fem kompisar och kom till Sommardagarna gratis!”

Också din kompis som ännu inte är med i Röda Korset kan delta i evenemanget och komma och bli inspirerad av vår verksamhet! För varje kompis du rekryterar (inte medlem i FRK) får du 5 euro rabatt. Kompisen anmäler sig till evenemanget på samma anmälningsblankett och nämner ditt namn på blanketten.

Du kan delta bara en dag, anmäl detta på anmälningsblanketten. Deltagaravgiften är samma som för hela evenemanget.

Evenemanget faktureras i efterhand enligt faktureringsuppgifterna som ges vid anmälningen.

Med som frivillig?

Man kan också delta i sommardagarna som frivillig. Vi söker frivilliga till exempel till handledaruppgifter, som förstahjälpsansvariga, till informationen, för planering av programnummer och som patienter vid förstahjälpsövning. För dem som är med som frivillig kostar sommardagarna bara 10 euro. Anmäl dig som frivillig via anmälningslänken nedan.

Anmälningen görs via länk. Man kan avboka deltagandet under anmälningstiden. Det betyder att efter 11.5.2018 kan avbokningar göras bara med läkarintyg. Om deltagandet avbokas efter anmälningstiden utan läkarintyg uppbärs i stället för normal deltagaravgift en avgift på 47 euro! Sista dagen att skicka läkarintyget är 24.6.2018. Avbokningen ska göras skriftligt till adressen johanna.kylmaoja@redcross.fi och till samma adress skickas också det eventuella läkarintyget.  Alla deltagare är försäkrade av Röda Korset enligt försäkringsvillkoren.

Ytterligare information: centralbyråns ungdomsverksamhetsplanerare Johanna Kylmäoja, telefon 040 588 7962 och e-post johanna.kylmaoja@punainenristi.fi.

Programmet går på finska, men vid behov ordnar vi program även på svenska och engelska.