maj 2016

Finlands Röda Kors ordinarie stämma har fattat ett beslut om att förnya organisationens stadgar. De nya stadgarna godkänns vid ordinarie stämman i juni 2017 i Helsingfors.
Syftet är att skapa nya stadgar som på bästa möjliga sätt stöder Röda Korsets verksamhet i framtiden.
Vad kan var och en av oss göra?
Jussi Vierimaa
Finlands Röda Kors är oroligt för hur långsamt det går för asylsökande att flytta till kommuner. Integrationen börjar emellertid inte utan kommunplatser.
”Flyktingar och personer som fått uppehållstillstånd bör snabbare än i nuläget kunna flytta till kommunerna. Därför vädjar vi för mänsklig kommunalpolitik och kommunplatser", säger Eero Rämö, ordförande för fullmäktige vid Finlands Röda Kors.
Vi söker en vikarierande LOKALVÅRDARE till Röda Korsgården för perioden 1.8-31.8.2016. 
Du bör vara 18 år, ha tidigare erfarenhet av städning, god hälsa, vara pålitlig och flexibel och tala svenska.
Mer information kan fås från verksamhetsledare Josefine Egenfelt.
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 16-22 maj 2016
Kom och lyssna på exotiska språk och sprakande rytmer den 13 maj kl. 19.00 i FBK-huset!
Florakören och Brahe Djäknar bjuder på musik från världens alla hörn. Välgörenhetskonserten ordnas till förmån för Röda Korsets flyktinghjälp och intäkterna doneras till den allmänna katastroffonden.
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningarna på Röda Korsgården för perioden 9-15 maj 2016.
Sibbo FRK avdelning firar Rödakorsveckan genom att anordna en Kontti-insamling 11 maj!