augusti 2016


Rum på 29,5 m²uthyres på Röda Korsgården, nedre våningen.
Välkommen på blodgivning tisdag 6 och onsdag 7 september kl. 12-18 och 8 september kl. 12-17.
Höstens första nummer av Åbolands distrikts informationsblad Här och Nu har kommit ut. Det innehåller Saga Rosenströms berättelser om Röda Korsets barnläger på Brännskär i Nagu-skärgård och Dalsbruks gummiskola. Mia Eklund har skrivit vad hände under Finlandssvensk vänträff i Åbo och om välgörenhetskonsertet som Florakören och Brahe Djäknar bjöd på.
Katastrofgolf - En rolig och meningsfull golftävling
Söndagen 18 september arrangerar Röda Korset och Ålands Golfklubb den årliga Katastrofgolfen. I år är det 7 året i rad tävlingen arrangeras och det har blivit en fin tradition.
Välkommen till årets regionmöten som hålls i Hitis (Kasnäs) 5.9, Åbo 8.9 och Houtskär 12.9. Vi ser fram emot att träffa alla styrelsemedlemmar och aktiva nyckelpersoner för att diskutera om kommande händelser.
LYYTI ANMÄLNINGSSIDA
Vi söker en person som är intresserad av att jobba ideellt med vår ungdomsverksamhet.
Vi hoppas att du brinner för att jobba med ungdomar, gärna har tidigare erfarenhet av att jobba med ungdomar och är i 20-30-årsåldern.
Du väljer själv hur mycket du vill jobba ideellt.
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 29 augusti-4 september 2016.
Tisdagen den 30 september 2016
Regionmöte i Malax
Plats: Allaktivitetshuset, Kvarnvägen 5 B, 66140 Övermalax
Klockslag: 18.30
Avdelningar: Malax (värdavdelning), Bergö, Korsnäs, Petalax, Pörtom
Regionmöte i Tjöck
Plats: Café Tinka, Mellangärdsvägen 4, 64140 Tjöck
Klockslag: 18.30
Avdelningar: Tjöck (värdavdelning), Kristinestad, Lappfjärd-Härkmeri, Närpes, Övermark
 
Röda Korsets träningscirkel mot rasism är en metod för att motverka vardagsrasism. Metoden är en rolig och energisk workshop som passar alla. I workshoppen använder man sig av rollspel och teater för att ge deltagarna möjlighet att helt konkret öva sig på att identifiera rasism och sedan öva på att ingripa mot rasism. Det viktiga är att lära känna igen vad som är vardagsrasism och också att öva sig i hur man kan agera eller reagera när man själv ser sådana situationer.