april 2017

Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 1-7 maj 2017.
Juha Lindström
Finlands Röda Kors, Åbolands distrikt hade på lördagen årsmöte i Dragsfjärd. I samband med mötet valdes nya förtroendevalda samt premierades aktiva frivilliga som förtjänstfullt och osjälviskt arbetat till fromma för Röda Korsets syfte.
https://rednet.rodakorset.fi/KOMIA
Komia!- lägret har annulerats 
Tack för ditt intresse för lägret. Tyvärr har vi annulerat Komia!- så lägret ordnas inte.
Men det finns mycket annat som du kan göra.
Kolla händelsekalendern
eller titta om någon av dessa skulle intressera:
 
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 24-30 april 2017.
UTFÄRD TILL ÅLANDS JAKT-OCH FISKEMUSEUM OCH VILTSAFARI
Röda Korset i Mariehamn och Folkhälsan på Åland ordnar en utflykt med buss för pensionärer till Ålands jakt-och fiskemuseum i Eckerö onsdag den 14 juni kl. 10.30-15.30.
Vårens nummer av Åbolands distrikts informationsblad Här och Nu innehåller aktuellt om Stämman och distriktets årsmöte i Dragsfjärd. Beredskapschef Annalena Sjöblom skriver om vad hon lärde om utvecklandet av Röda Korsets evakueringskoncept EEC (Emergency Evacuation Centre) när hon var i beredskapsövningen i Vasa. Sauli Luttinen har skrivit om vad som händer i språkundervisningtimmen med rubriken Kotiavain löytyy.
I samband med veckan mot rasism som infaller den 20–26.3.2017 vill Röda Korset, Åbolands distrikt uppmärksamma en person eller gemenskap som aktivt har främjat likabehandling i Åboland.
Röda Korset Åbolands distrikt delar årligen i samband med vändagen ut utmärkelsen Årets väninsats, åt en omtänksam och glad person med ett varmt hjärta som har tid för sina medmänniskor och bryr sig om.
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningarna på Röda Korsgården för perioderna 10-16 april och 17-23 april.
Eftersom blodgivingen tisdag 4 april på Röda Korsgården blev inställd har tiderna för blodgivningen ändrats och är nu enligt följande:
Onsdag 5 april kl .11-18
Torsdag 6 april kl. 11-17
Fredag 7 april kl. 10-14
Blodgivningen på Röda Korsgården inställd hela dagen tisdag 4.4.
OBS! Blodgivningen på Röda Korsgården idag är senarelagd eller ev. inställd p.g.a dimma och inställt flyg för blodgivningspersonalen. Vi meddelar mer så fort vi vet. Imorgon onsdag blir det blodgivning kl. 12-18 som planerat.