september 2020

Trots att Hungerdagens bössinsamling har avslutats kan du ännu under hela oktober donera till vår webbinsamling!
Genom att donera säkerställer du att människor i nöd både i hemlandet och utomlands får den hjälp de behöver!
Länk till insamlingen: https://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays-2020/8-9065
Hungerdagen är nu över för den här gången och vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog på ett eller annat sätt! Ni har gjort ett fantastiskt jobb! <3
Inom vår avdelning har vi till följd av coronakrisen haft en ringrunda där frivilliga har ringt upp alla våra medlemmar som är 70+.
När deltog du första gången i Hungerdagsinsamlingen?
Amelia Bondegård
Bössinsamlingen har förstås kört igång nu då Hungerdagen är här! Idag är bland annat Eivor och May vid Rödakorspunkten och delar ut insamlingsbössor till frivilliga som vill gå ut på stan och vara insamlare. Alla som deltar får en Röda Kors väst, bössa, munskydd och handskar när de börjar. Om du ännu vill delta kan du anmäla dig via länken https://doodle.com/poll/rcuwv2frmc243azb, men det är ok att bara dyka upp också.
Här hittrar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 28 september - 4 oktober 2020.
 
Andrea Södergård
Hungerdagens traditionella bössinsamling börjar på torsdag den 24 september och pågår fram till lördagen den 26 september. Årets nyhet är Hungerdagsvagnen i Kimito och samarbete med Piffens handbollssektion. Här hittar du alla virtuella insamlingsbössor.
Hungerdagen är här och vi hoppas på ett stort deltagande!
Du kan delta genom att:
Gå ut som bössinsamlare på stan, bössorna delas ut från Rödakorspunkten i Gillesgården (Auragatan 1, Åbo) Öppethållningstider: tors – fre 10-20, lö 10-14
Charlotta Karlsson
Bry dig. Delta. Hjälp
Sibbo FRK behöver din hjälp
Hungerdagen 24.-26.9.2020 är litet annorlunda i år pga Covid -19 så vi utmanar dig att hjälpa oss att samla bidrag till katastroffonden.
Marjaana Malkamäki
Förutom att pengar från Katastroffonden går till behövande ute i världen, så går pengar även till hjälp i Finland när någon större olycka sker. T.ex.
Traditionell ärtsoppsförsäljning med plättar och kaffe i Församlingshemmet

fredag 25.9.2020 kl. 11 – 14 eller så långt ärtsoppan räcker!

Nyhet! Nu kan man betala med kort!

Du kan även donera till vår virtuella insamlingsbössa: oma.punainenristi.fi/9104
Arr. FRK Korpo avdelning
Du kommer väl med om du har möjlighet att fungera som bössinsamlare! Redan med en timmes bössinsamling kan du hjälpa!
För att planera insamlingsturerna ser vi gärna att du förhandsanmäler dig, men man kan även dyka upp oanmäld, allas insats behövs!
Anmälan sker via den här länken: https://doodle.com/poll/rcuwv2frmc243azb
Under många år har Åbo svenska avdelnings medlemmar och frivilliga deltagit i Hungerdagsinsamlingen. Många som sänt in sina minnen upplever att Hungerdagsinsamlingen har haft stor betydelse för deras engagemang i Röda Korset.
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 21-27 september 2020.
Nästa vecka är Hungerdagen här och det blir en traditionell bössinsamling! Under rådande omständigheter lägger vi stor vikt på insamlarnas egen säkerhet och hälsa.
Även om själva Hungerdagen ordnas först 24-26.9 kan du redan nu hjälpa till genom att ge ett bidrag till vår webbinsamling eller genom vårt MobilePay nummer!
Länk till webbinsamlingen: https://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays-2020/8-9065
Vårt MobilePay nummer är: 90643
Siw Karlsson
Röda Korsets i Åboland bjuder med alla som böss- och digitala insamlare i september och oktober. Nu behövs din hjälp mer än någonsin.
Röda Korsets största riksomfattande bössinsamling Hungerdagen ordnas i Åboland torsdag till lördag 24–26.9.2020. Under Hungerdagen samlar vi in medel till Finlands Röda Kors katastroffond, som används för att hjälpa katastrof- och konfliktoffer i Finland och ute i världen.
Ville Palonen
Under dessa svåra tider är det kanske ännu viktigare att donera pengar till Röda Korset under Hungerdagen.
1. Hungerdagen har ordnats i 40 år!
2. Den första Hungerdagen ordnades för att hjälpa offren för hungersnöd i Östafrika, därifrån namnet Hungerdagen
3. Under Hungerdagen samlar vi in obundna medel till Finlands Röda Kors katastroffond
4. Minst 80 cent av varje euro som har donerats till katastroffonden går till biståndsmålet
5. Man behöver inte vara medlem i Röda Korset för att kunna delta i Hungerdagen
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 14-20 september 2020.