oktober 2020

Nu avslutar vi vår webbinsamling för Hungerdagen och därmed hela Hungerdagsinsamlingen 2020. Avdelningens insamlade summa ligger nu på hela 3850,28€!
Hjälptelefonen håller jour under det kommande veckoslutet på lördag och söndag klockan 12–18. Den avgiftsfria servicen ges på finska på numret 0800 100 200 och den är avsedd för dem som drabbats av dataintrånget på psykoterapicentret Vastaamo. Samtalen besvaras av Röda Korsets utbildade frivilliga.
Åbo svenska avdelning grundades 19.11.1951 och nu önskar avdelningen ta del av dina minnen, berättelser och erfarenheter som frivillig inom verksamheten inför det kommande 70års firandet!
Enkätfrågorna är avsedda att leda till eftertanke och du behöver inte besvara dem alla, utan kan även disponera ditt svar självständigt.
Veli-Matti Ahtiainen
Coronaviruset sprids snabbt runt om i världen nu igen, även i Finland.
För att fira att distriktet i Åboland fyller 85 år i år kommer de att ordna ett jubileumswebinarium nu på lördag!
Niko Herlin och Christoph Treier gästar och kommer att föreläsa om Röda Korset i framtiden och Hur lyckas vi skapa engagemang för vår verksamhet. 
Alla rödakorsmedlemmar i Åboland är varmt välkomna att delta!
Anmälan sker via den här länken: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/9150
Röda Korset Åbolands distrikt håller öppet hus söndagen den 18.10 kl 18-20 med anledning av branden på Kåren. Alla som på ett eller annat sätt känner sig berörda av branden är välkommen in för att prata eller bara vara, med Röda Korsets frivilliga på plats.
Adress: Kaskisgatan 13 A vån 3. Samma ingång som till labbet.
Välkommen in!
Flera frivilliga behövs till Åbo stads ringrunda för att nå ut till flera sjuttioplussare.
Att ge ett bidrag till vår webbinsamling är ett lätt sätt att hjälpa människor i nöd! Varje bidrag uppskattas och kommer till nytta, så ge ett bidrag du också!
Länk till webbinsamlingen: https://oma.punainenristi.fi/nalkapaiva-kerays-2020/8-9065

MobilePay: 90643
Vår avdelning har nu kommit upp i 100 personer som har registrerat sig i Oma. Hurra!
Under våren och sommaren har Röda Korset haft en stor del i det hjälparbete som gjorts med anledning av Corona-situationen. Fram till 30.6 är det i Åbo totalt 88 personer som blivit hjälpta av Röda Korset. 9 av dessa har fått hjälp via vän/stöd-telefonen. 69 människor har fått hjälp i samband med uppringningen. 4 stycken har fått matkassehjälp och 6 stycken övrig hjälp.
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 12-18 oktober 2020.
Vi har grävt lite i arkivet och hittat en fin bild från 1994.
Våran Ordförande Marika Ralililas intervju hos Café Pikkurastas 25.9.2020.
Repost: FRK Åbolands distrikt
Kom med och gör skillnad som chatvän och rödakorsvän! 
Här hittar du information om händelser inom Röda Korset Mariehamns avdelning och bokningar på Röda Korsgården för perioden 5-11 oktober 2020.