november 2020

Under avdelningens höstmöte som ägde rum i måndags delades förtjänsttecken och intressemärken ut!
De som var på plats för att ta emot förtjänsttecken var fr. v. Monica Nerdrum, Rolf Nylund, Camilla Sandell, Leif Blomberg och Alexandra Lehtinen.
Stort grattis till alla, även till dem som inte var på plats! 
Under mötet godkändes också budget och verksamhetsplan för 2021
Åbolands distrikt söker projektplanerare för tiden 1.2-31.12.2021 för projektet Vi ses i byn. 
Jul i sinnet-insamlingen har nu börjat och den är här för att stöda mindre bemedlade familjer i Finland. Barnfamiljer som är i en ekonomisk knipa till exempel på grund av arbetslöshet, sjukdom eller låga inkomster, kan få ett gåvokort som är avsett för matvaror. Detta ska hjälpa dessa familjer i vardagen och ge dem en julfrid.

Insamlingen ordnas av Mannerheims Barnskyddsförbund och Finlands Röda Kors i samarbete med Yle, och håller på till 24.12.
När vi rekommenderas hålla fysisk distans kan en chat-vän vara precis vad vi behöver!
Med en chat-vän kan man diskutera anonymt via exempelvis e-post eller olika snabbmeddelandeappar. Vänparet matchas enligt intresse, kön och ålder men kan vara från olika håll i Finland.
Mer info finns under den här länken och där hittas också formuläret man ska fylla i för att få en vän: https://rednet.rodakorset.fi/node/59837
Idag är det fredagen den 13:de och Olycksfallsdagen.
Sibbo FRK har sänt 4854,54 euro till Finlands Röda Kors och deras Katastroffond. Vi hade gärna kunnat sända litet mera, det finns så många kriser och katastrofer i världen just nu. Men bra såhär också! Tack till alla som bidrog som donatorer och insamlare. Ett speciellt STORT tack till Boxby skolas folk och vänner, som samlade in 1025,00 på sin digitala ärtsoppa, när man inte kunde koka soppa denna gång.
Höstmötet hålls måndagen den 23.11.2020 kl.18.00 i Svenska Folkskolans Vänners mötesrum, Tavastgatan 30 D 33-34, samt som videolänk via Teams.
Möteskallelse
FRK Korpo avdelning håller HÖSTMÖTE onsdagen den 25 november kl. 19.00

i Lions klubblokal, Tallbackavägen 24, 21710 Korpo

Stadgeenliga ärenden

Kaffeservering
Välkomna!

Styrelsen
Kokouskutsu
SPR Korppoon osasto pitää SYYSKOKOUKSEN keskiviikkona 25. Marraskuuta klo 19.00

Lions klubitalossa, Mäntymäentie 24, 21710 Korppoo

Sääntömääräiset asiat

Kahvitarjoilu
Tervetuloa

Hallitus
Flera distanskurser på svenska som är öppna för alla volontärer.
Röda Korset Åbolandia distrikt organiserar kurser:
11.11.20 kl. 17-19 Grundkurs i vänverksamhet på teams Mera information och anmälan här: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/9336
Det här året har varit exceptionellt på många sätt. Mångas vardag har förändrats och risken för ensamhet ökar i samhället. Till Röda Korsets uppgift hör att hjälpa de som är mest utsatta och också att bistå myndigheter vid behov. Coronapandemin har bidragit till att många, speciellt äldre personer, har blivit isolerade vilket riskerar både deras fysiska och psykiska hälsa.
Julstämning kommer från känslan av trygghet och av att dela med sig. Nu när julen närmar sig, blir det aktuellt att skicka julhälsningar! Beställ Röda Korsets populära julkort direkt hem.
Här kan du bekanta dig med årets julkort!