februari 2021

Kom med och stöd myndigheterna vid massvaccineringarna i Åbo mässcentrum!
Anmäl dig som frivillig för detta samt andra eventuella kommande uppdrag rörande corona-pandemin här: https://oma.rodakorset.fi/event/10598
Som frivillig stöder du myndigheterna och finns till hands för de vaccinerade. Röda Korsets frivilliga vaccinerar inte.
Kan du komma med som frivillig och stödja Borgå stad vid coronavaccineringen? Staden har bett om hjälp från Röda korset som stöd till de professionella yrkesgrupperna inom social- och hälsovården. Röda korset tar emot frivilliga och koordinerar stödet. Själva vaccineringen sköts av yrkesmänniskor inom stadens hälsovård. De frivilliga hjälper till när man kommer till vaccineringen och också vid övervakandet efter vaccineringen. En del av frivillighetsarbetet kan ske utomhus.
Åbo stad har begärt hjälp av Röda Korset för att utföra vissa uppdrag under corona-pandemin och vi har därför skapat gruppen "Coronahjälp i Åbo stad" i Oma. För att anmäla dig som frivillig, följ länken: https://oma.rodakorset.fi/event/10598
För närvarande är hjälpbehovet störst när det gäller massvaccineringarna i Mässcentret. 
Åbo stad behöver nu vårt stöd i massvaccineringarna som från och med nästa vecka kommer ske i större volym. Uppdraget går ut på att vägleda och ge råd till dem som kommer för vaccinering. 
Vill du ställa upp? Registrera sig då via den här länken: https://www.lyyti.fi/reg/SPRTurku-COVID19/fi
 
Vi utmanar alla Sibbobor under Vändagsveckoslutet 13-14.2 att ringa till en vän eller släkting, som bor nära eller långt borta och som du inte har talat med på länge och fråga ”Hur står det till?”. Vi önskar framförallt att ensamma personer skulle få ett uppiggande samtal eller medelande. Så kan du också be en vän med ut på en promenad. Alla kan ta med sig sin egen varma dryck och tilltugg, så kan ni ha en liten picnick. Kom ihåg corona säkerhets instruktionerna.
Vill du bli chat-vän, ringa upp Åbo stads seniorer eller bara annars komma med i vår vänverksamhet? Då finns det nu ett toppen utbildningstillfälle för dig!
Grundkurs i vänverksamhet 17.2 kl.17:30-19:30
Anmälningslänk:https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/9857