maj 2021

Suomeksi
Det nationella frivilligevenemanget ordnas igen!
Hjälpare i Aulanko 1–3.4.2022, Tavastehus 
Var såg god!
Vi har samlat tips på vad du kan göra under regniga sommardagar.
Ladda ner din bingobricka och printa ut den. Försök göra så många uppgifter som möjligt. Utmana dina vänner och se vem som blir sommarens bingomästare. .
Social- och hälsovårdsministeriet och Finlands Röda Kors har uppdaterat sitt samarbetsprotokoll. Sedan 2002 har FRK och SHM haft ett samarbetsprotokoll om beredskap för störningar i samhället och för nationella första hjälpen-verksamhet. Det uppdaterades senast 2014.
Rödakorsveckan är i full gång (3-9.5) och fokuset ligger på att stärka tryggheten i hemmen då det är där vi spenderar den mesta av vår tid.
Olyckan kan vara framme när vi minst anar det, men vi kan också genom olika åtgärder förebygga olyckor. Via länken nedan hittar du checklistor för trygghet i hemmet för olika åldersgrupper.
FRK
Rödakorsveckan ordnas den 3–9.5. Eftersom många tillbringat mycket tid hemma under det senaste året lyfter vi fram trygghet och säkerhet i hemmen och första hjälpenkunskaper i vardagen under temaveckan.
Två av tre olyckor i Finland inträffar hemma eller under fritiden, exempelvis på sommartugan. Eftersom de flesta av oss betraktar hemmet som en trygg plats kan det vara svårt att identifiera potentiella risker.
Sakari Piippo/FRK
Röda Korset har nu tillräckligt många volontärer i Esbo och därför rekryterar vi inte längre nya frivilliga.