augusti 2021

Hungerdagen närmar sig. Vi hoppas att så många som möjligt kan delta. Pengarna som samlas in under Hungerdagen går till Finlands Röda Kors katastroffond.
Röda Korsets frivilliga hjälper snabbt och effektivt där hjälpen behövs som mest: de hjälper offer för naturkatastrofer och krig ute i världen eller människor i Finland som drabbats av en plötslig olycka. Läs mera här: https://www.rodakorset.fi/hungerdagen
Avdelningen har skapat en egen grupp i Oma för dem som är intresserade av beredskap. Beredskap omfattar första hjälp, mentalt stöd, första omsorg och hemlandshjälp. 
Inga förhandskunskaper krävs för att gå med i gruppen. I gruppen kommer information om skolningar och övningar meddelas. 
Andrea Södergård
Pressmeddelande 27.8 
Sedan april har Röda Korsets frivilliga i Åboland ställt upp i massvaccinering i Åbo, Pargas och Houtskär. 
Totalt har 590 frivilligtimmar gjorts mellan 14 april och 24 augusti. Ungefär 45 frivilliga har ställt upp i Åbo, Pargas och Houtskär. 
Skulle du vara intresserad av att hjälpa avdelningen med utvecklingen av våra sociala medier?
Sociala medier är en central del av att sprida information om det viktiga arbete som Röda Korset gör både nationellt och internationellt. Därför är det viktigt att avdelningen har en fungerande kommunikation. 
För ändamålet har vi skapat en öppen grupp i Oma som de som är intresserade av avdelningens digitala verksamhet är varmt välkomna att ansluta sig till. 
En svår jordbävning har än en gång drabbat Haiti. Lokalbefolkningen har drabbats hårt. Finlands Röda Kors donerar 100 000 euro ur katastroffonden till hjälparbetet och skickar dessutom två hjälparbetare för att hjälpa till på plats på Haiti.
Benjamin Suomela
Har du funderat på hur det är att jobba mitt i katastrofområden och hur Röda Korset väljer ut dem som skickas iväg?
Kaisa Sirén/FRK
VÄLKOMMEN PÅ FÖRSTA HJÄLP-KURS