februari 2022

Joonas Brandt
Kom för att diskutera och påverka hur Finlands Röda Kors frivilligverksamhet ser ut i framtiden! Hur säkerställer vi de frivilligas välfärd, trygghet och motivation bättre än tidigare? Hurdant tilläggsstöd behöver de frivilliga i hjälpuppdrag?
Kriget och krisen i Ukraina väcker en lång rad känslor och reaktioner som otrygghet, osäkerhet, orättvisa, sorg och ilska. Alla upplever inte saker på samma sätt.
Vi har startat en nödinsamling för offren i Ukraina. 
Röda Korset delar bland annat ut materiell hjälp till människorna samt stöder hälsovårdssektorn och vattensektorn.
På bägge sidor om kontaktlinjen levereras mediciner och andra hälsovårdsförnödenheter till hälsovårdscentralerna. Till människorna utdelas mat, kontanthjälp samt verktyg för att upprätthålla näringsverksamhet.
Nadia Sitova/Unsplash
För ett barn kan det vara svårt att förhålla sig till nyheter om krig och katastrofer. Vi samlade ihop några goda råd för vuxna om hur man kan tala på ett konstruktivt sätt med barn om exempelvis läget i Ukraina.
* Trösta. Om barnet verkar ängsligt gäller det att vara lugn och skapa en känsla av trygghet.
Vad är det vi riktigt sysslar med? I veckan intervjuades vår styrelsemedlem Kerstin Heideman av Radio Vega. Hon berättar bland annat om vår verksamhet och hur hon blev en aktiv medlem i sin lokalavdelning.
Om du fick inspiration att bli medlem så önskar vi dig varmt välkommen! Du kan exempelvis mejla oss på esbosvenska@gmail.com.
Kom och möt glada Röda Kors frivilliga som bjuder på varm saft och glada leenden.

Vid Fiskstranden ännu idag MÅNDAG 14.2.2022 kl.10-14
Utmaningen Hur mår du? 
 
Nu utmanar vi alla att kontakta sina bekanta och släktingar nära och fjärran på vändagsveckan. Vi hoppas att särskilt ensamma människor gläds med ett telefonsamtal.