mars 2022

Kyrkslätts svenska avdelning ordnar Vårmöte 31.3 kl 18 på Servicehuset, Rågränden 3A. Vi inleder med ett diskussionstillfälle med psykologen Maria Höglund. Temat är: Hur hantera oro, osäkerhet och kriser. Maria Höglund uppträder med sång och musik.
Information om aktuell verksamhet.
Servering.
Stadgeenliga ärenden.
Vi fick ta emot kommunens hederspris 2021 för kultur med anledning av avdelningens arbete för främjande av möte mellan kulturer i Kyrkslätt. Styrelsens ansvariga för mångkulturell verksamhet Henrika Malmström tilldelades en personlig medalj.
Marjaana Malkamäki/FRK
Röda Korsets Ukrainaoperation är inne på sin andra vecka och antalet frivilliga som anmält sig har varit överväldigande.
Emilia Anundi
Vi ordnar traditionell bössinsamling lördagen 26.3.2022 kl. 11-15. Vi hoppas att så många som möjligt kan delta och hjälpa oss samla in pengar för offren i Ukrainakonflikten. Du kan hämta din insmalingsbössa och -väst från vårt kansli på Auragatan 1 G. 
När? Lördag 26.3.2022  kl. 11-15
Var? Gillesgården, Auragatan 1 G (ta hissen upp till Loftet)
Varför? För att kunna hjälpa offren i Ukrainakonflikten 
Tack för att du ställer upp! 
Hur bekantar jag mig med nya människor och är jag lika spänd som Mumintrollet? Vad gör jag om jag råkar i ett gräl med en kompis? Dessa är några frågor som små skolelever tänker på. Det krävs övning, upprepning och erfarenhet för att kunna utveckla sina kompiskunskaper. Övning ger färdighet och skolan är en utmärkt plats för att stödja utvecklingen av kompiskunskaper hos barn i lågstadieåldern.
12.3 och 14.3.2022 Bössinsamling inbringa över 3500€! TACK!

Hittills har vi samlat in över 11 000€ till frömån för Ukraina.

(4.3 och 5.3 över 7 700€)
Mobile Pay: 92902.

Till Digitala bössinsamlingen kan man bra ännu bidra:

https://lahjoita.punainenristi.fi/team/sibbo-for-ukraina-sipoo-ukrainan-...
FRK Korpo avdelning håller VÅRMÖTE onsdagen den 30 mars kl. 19.00
i Lions klubblokal, Tallbackavägen 24, 21710 Korpo
Stadgeenliga ärenden
Välkomna!
Styrelsen
SPR Korppoon osasto pitää KEVÄTKOKOUKSEN keskiviikkona 30. maaliskuuta klo 19.00
Lions klubilla, Mäntymäentie 24, 21710 Korppoo
Sääntömääräiset asiat
Tervetuloa
Hallitus
 
Krisen i Ukraina väcker starka känslor, och detta syns även i många skolor.
FRK
Vecka 12, det vill säga veckan som börjar måndagen den 21 mars, är Röda Korsets vecka mot rasism. Den 21 mars är också den internationella dagen mot rasism. Därför har vi bjudit in en gästföreläsare från föreningen Ad Astra, som ger oss en introduktion till antirasism före avdelningens vårmöte på torsdag (17.3). Det egentliga mötet börjar klockan 19.15 men om du vill ta del av föreläsningen är du välkommen till Thorstorp redan klockan 18.30.
Vi önskar dig varmt välkommen!
 
Nödinsamling till Katastroffonden inleddes för avdelningens del i samband med manifestationen på Torget i Vasa och fortsatte med frivilliga insamlare vid insamlingstunnor i Citymarket Centrum, Minimani samt Prisma 4-5.3.2022.
 
Vi fortsätter dialogen med myndighet och kommuner, förstärker beredskapen och fortsätter nödinsamlingen. Det här gör Röda Korset i Åboland just nu. 
 

Årets vändagsprojekt är välgörenhetsstickande!
 
Vi skramlar för att hjälpa de drabbade av Ukraina-konflikten! Har du möjlighet att komma och samla med oss?
Bössinsamling ordnas:
Måndag 7.3 kl. 16-18
Tisdag 8.3 kl. 15-17
Vi samlar i pass om 1 timme(eller så länge du orkar). Anmäl dig gärna i förväg till insamlingschef Birgitta, 050-5752086 eller kvevlaxavd@gmail.com, så att vi vet ungefär hur många vi blir.
Sibbo Röda Kors Avdelning har startat en insamling för offren i Ukraina.